Antena Căutare

Mânânci, te plimbi sau adormi cu telefonul în mână? Uite ce efecte DEVASTATOARE are dependența de tehnologie asupra ta

Telefoanele mobile, tabletele şi computerele au devenit un apendice al omului modern. EL Fie că muncim, fie că ne jucăm, că navigăm pe internet sau pur şi simplu ne uităm la un film, toate aceste activităţi sunt înlesnite de dispozitivele moderne. Din păcate însă, dependenţa de tehnologie vine la pachet cu o serie de efecte nefaste. Practic, când uităm să mai închidem computerul, avem tendinţa să mâncăm mult şi prost şi să dormim mai puţin.

Telefoanele mobile, tabletele şi computerele au devenit un apendice al omului modern.Fie că muncim, fie că ne jucăm, că navigăm pe internet sau pur şi simplu ne uităm la un film, toate aceste activităţi sunt înlesnite de dispozitivele moderne.

Din păcate însă, dependenţa de tehnologie vine la pachet cu o serie de efecte nefaste. Practic, când uităm să mai închidem computerul, avem tendinţa să mâncăm mult şi prost şi să dormim mai puţin.


Micul dejun, prânzul sau cina în faţa monitorului sau a tabletei nu mai sunt de mult un mister pentru generaţia tânără. Dar puţini s-au oprit să se întrebe ce efect are acest obicei asupra organismului. La această întrebare au răspuns cercetătorii americani. Mâncatul cu ochii în computer nu este deloc recomandat.


Să ţineţi cont creierul ştie să consume un singur fel de mâncare şi anume glucoză. Şi când e frustrat mânâncă din ce în ce mai mult şi asta duce la senzaţia de foame din ce în ce mai la vale. Cu alte cuvinte, cu cât petrecem mai mult timp în faţa ecranului, cu atât devenim mai frustraţi. Consecinţa este simplă. Creierul cere mai multă hrană. Iar corpul nu are de ales şi se supune. Pentru că totul se întâmplă involuntar. De vină este lumina albastră emisă ecranul tabletei, pe care însă de multe ori nici nu o sesizăm.


Iar statul cu orele în faţa ecranului nu ne afectează doar obiceiurile alimentare. Ci şi o altă funcţie la fel de importantă. Somnul. Deci dacă pierdeţi zile întregi la computer, puteţi practic să spuneţi adio unui somn liniştit.


Şi de parcă toate aceste efecte adverse nu ar fi sufieciente, dependenţa de computer sau tabletă vine la pachet cu un alt efect nefast. Concluziile studiului arată că persoanele expuse la lumina tabletei au un nivel mai ridicat de insulină din sânge.


Dopamina care este substanţa care induce senzaţia de plăcere sau disconfort, de focus sau de deconcentrare, după caz, devine perturbată şi automat aproape survine o stare ca de frustrare care ne face să dorim să alimentăm, se întrerupe somnul.


Cu alte cuvinte, deşi nu ne dăm seama, când uităm să mai închidem computeurl, ne îndopăm aiurea şi dormim mai prost.

Efectul "Kate" îmbogățește designerii... Iți place să stai cu picioarele pe birou? Există o ''scuză'' pentru asta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x