Mănușile din latex, inutile în prevenirea infecției cu noul coronavirus?! O asistentă a arătat cum te poți contamina cu ușurință

Pentru a preveni infecția cu noul coronavirus nu e suficient să porți mănuși și mască, întrucât un cadru medical din Michigan, Statele Unite ale Americii, a arătat cum te poți contamina ușor deși porți mănuși.

Mănușile din latex, inutile în prevenirea infecției cu noul coronavirus?! O asistentă a arătat cum te poți contamina cu ușurință

Molly Lixey, un cadru medical din Michigan, a făcut public un videoclip pe Facebook, în care a arătat ce se întâmplă atunic când faci cumpărături și crezi că purtând o pereche de mănuși vei fi protejată de coronavirus.

„Este în regulă dacă doriţi să purtaţi mănuşi. Aş vrea, însă, să vă amintesc despre un mic amănunt: contaminarea încrucişată”, îşi începe demonstraţia asistenta din Michigan, apoi îşi pune în mâini o pereche de mănuşi din latex şi îşi închipuie că e la cumpărături la un supermarket.

Noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 451

Contaminarea încrucişată, așa cum este cunoscută potrivit Dicţionarului Cambridge, reprezintă procesul prin care o substanţă nocivă sau o murdărie se răspândeşte dintr-o zonă în alta, altfel spus transferul prin neatenţie, neintenţionat, a bacteriilor sau a altor agenţi contaminanţi de pe o suprafaţă, substanţă etc., pe alta, urmare a procedurilor de manipulare nesanitare.

Astfel, potrivit acesteia, nu este suficient să-ți dezinfectezi coșul de cumpărături, întrucât orice suprafață ori obiect atins poate să determine creșterea germenilor pe mâini.

Pentru a dovedi acest lucru, femeia a folosit o substanță verde și lipicioasă, pe care și-o imaginează a fi germeni. Astfel, atunci când atinge substanța ea își închipuie că pune mâna pe o rolă de hârtie igienică, pe care îl pune în coșul de cumărături.

O tânără de 19 ani a încercat să îşi pună capăt zilelor, chiar în prima zi de Paște. Femeia suferea de depresie

„După cum vedeţi, acum, pe mănuşi s-au pus toţi aceşti germeni”, arată femeia în timp ce arată vârful degetelor acoperite cu lichidul verde care ilustrează germenii. „Sunt pe mănuşi, e în regulă?”, întreabă aceasta, iar șirul explicațiilor nu se oprește aici, întrucât femeia scoate un telefon realizat din carton, pe care-l folosește pentru ”a-i scrie un mesaj soțului”. Nu face decât să-l contamineze cu substanța verde, semn că răspândirea acestora se face foarte ușor, chiar și purtând mănuși.

Mănușile, inutile dacă nu vă spălați pe mâini

„Uite, asta se numeşte contaminare încrucişată”, explică asistenta. „Nu are rost să purtaţi mănuşi, dacă nu vă veţi spăla mâinile ori de câte ori atingeţi alte suprafeţe ori obiecte. Puteţi să luaţi orice măsuri de protecţie doriţi, pentru a vă simţi în siguranţă, dar nu uitaţi, totul este ştiinţă! Teama te poate face să o iei razna şi să acţionezi aiurea!”, mai atrage atenţia femeia.

Molly Lixey a subliniat că folosirea măştilor şi a mănuşilor pentru protecţie au efectul scontat în mediul clinic, steril, unde toate lucrurile sunt sterilizate şi dezinfectate. Ori un supermarket este departe de a fi mediul steril, pentru a putea fi în siguranţă cu mănuşi pe mâini.

Citește și
Bogdan de la Ploiești, cantaret de manele
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
colaj de fotografii cua ndreea si radu la mireasa
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mai multe articole

Videoclipul asistentei Molly Lixey are în prezent peste 1,7 milioane de vizualizări pe Facebook, fiind distribuit de peste 75.000 de ori şi preluat de publicaţii importante din întreaga lume ca exemplu.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri