Antena Căutare

Misterul Mona Lisei va fi, in sfarsit, deslusit!

Zambetul Mona Lisei nu va mai fi o enigma. O echipa de cercetatori vor deschide un mormant vechi de sute de ani care apartinea Lisei Gherardini, cea care i-a fost muza lui Leonardo da Vinci, pentru a rezolva in sfarsit, unul dintre misterele lumii.

Cercetatori din Florenta vor sa deschida mormantul femeii despre care se crede ca a servit drept inspiratie pentru da Vinci. Dupa ce identifica ramasitele ca fiind ale ei, specialistii vor sa refaca structura osoasa a fetei pentru a o compara cu celebrul tablou.

Potrivit NBC, o echipa deja a inceput teste de ADN asupra unor schelete descoperite intr-o manastire din Florenta. Oasele au fost descoperite anul trecut si pot fi ale lui Gherardini, sotia comerciantului care locuia vizavi de pictor. Pentru a trage o concluzie clara, acestia trebuie sa le compare cu cele din mormantul familiei Gherardini, unde au fost inmormantati copiii femeii.

Abia apoi acestia vor face testul final de ADN. Daca oamenii de stiinta reusesc sa dovedeasca ca intr-adevar scheletul apartinei Lisei, mai e doar o chestiune de timp pentru descoperirea misterului legat de tabloul Mona Lisei. In sfarsit, acestia vor afla daca Leonardo da Vinci si-a pictat vecina sau a folosit altceva drept inspiratie.

Istoricul Giorgio Vasari a fost primul care a identificat-o pe Gherardini drept femeia din capodopera lui da Vinci. De atunci, mai multi experti au ajuns la aceeasi concluzie, speculand faptul ca sotul sau i-a cerut maestrului un potret al femeii.

Horoscopul zilei cu Andreea Joita! Vezi ce-ti rezerva astrele pe 10 august!... Experimente extreme de viata: 7 oameni au trait ani buni fara internet, bani, zahar, mancare si apa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x