Antena Căutare

Neamţ: Peste 30 de bucăţi de dinamită din al doilea Război Mondial, descoperite cu ocazia unor săpături arheologice - FOTO

Peste 30 de bucăţi de dinamită din al doilea război mondial au fost descoperite în judeţul Neamţ, cu ocazia unor săpături arheologice la monumentul istoric “Hanul de la Şerbeşti".

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, dispeceratul integrat ISU - Ambulanţă al judeţului Neamţ a fost anunţat luni după amiază, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă „112”, despre faptul că în comuna Ştefan cel Mare – Hanul de la Şerbeşti a fost descoperită muniţie neexplodată.

La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenţii pirotehnice, care a descoperit 22 bucăţi dinamită calupuri de 100 grame fiecare şi 8 bucăţi fragmente calupuri dinamită provenită din al doilea război mondial.

Muniţia a fost găsită de un angajat al Complexului Muzeal Judeţean Neamţ în timpul unor săpături în cadrul şantierului arheologic aferent monumentului istoric “Hanul de la Şerbeşti”.

Explozivul a rămas la locul descoperirii pe timpul nopţii, paza acestuia fiind asigurată de un echipaj de jandarmi, distrugerea urmând să se desfăşoare marţi, pe raza localităţii Ştefan cel Mare, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ. Sursa citată a menţionat că echipa pirotehnică a verificat zona şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Sursa : news.ro

O insulă din nordul Norvegiei vrea să devină prima zonă din lume fără fus orar... Companii de publicitate, de media socială şi agenţii se asociază pentru a combate conţinutul periculos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x