Antena Căutare

Neatza cu Razvan si Dani: Oracolul si jurnalul, colectii de amintiri din epoci apuse

Cati dintre noi nu au avut, in adolescenta, un jurnal in care si-au scris bucuriile sau suferintele? Ori un oracol prin de intrebari la care sa fi raspuns cu emotie? Toate sunt amintiri care ne fac sa ne gandim cu nostalgie la trecut. Cristian Dumitru, inginer de profesie, are o colectie impresionanta de caiete, unele datand de la sfarsitul lui 1800. 

Relatarile din jurnalele si oracolele colectionate de Cristian Dumitru cuprind o vasta perioada de timp, inclusiv razboaie si calamitati. Astfel, notitele difera cu mult fata de jurnalele autohtone. Ele cuprind date istorice, dar si informatii importante care ne pot ajuta sa ne facem o idee despre epocile apuse, despre greutatile prin care trecea omenirea in acea perioada.

In prezent, Cristian Dumitru detine 60-70 de jurnale si oracole. Pasiunea sa a inceput in urma cu 20 de ani, cand o prietena i-a oferit jurnalul guvernantei sale. Cele mai multe dintre caiete contin si poezii, cantece ale epocii, picturi si desene.

Cel mai vechi caiet provine de la Iasi, iar insemnarile sunt datate intre 1882 si 1885.

"Jurnalele vor rezista si peste o suta de ani, in timp ce marea masa de like-uri depe facebook va fi de mult istorie", a spus Cristian Dumitru.

Vezi colectia impresionanta de jurnale si oracole in videoclipul de mai sus!

Irlanda: Participantii unui concurs de windsurfing au zburat cu adevarat, datorita vantului puternic... Iti taie respiratia! Cum se vede lumea din varful celei mai inainte cladiri de pe Terra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x