Antena Căutare

Noaptea rechinilor! Scufundarea navei USS Indianapolis, cel mai cumplit atac din istorie

30 iulie 1945 - cea mai mare pierdere de vieţi din istoria Marinei Americane! Japonezii scufundă crucișătorul american USS Indianapolis.

Noaptea rechinilor! Scufundarea navei USS Indianapolis, cel mai cumplit atac din istorie
USS Indianapolis

30 iulie 1945 - cea mai mare pierdere de vieţi din istoria Marinei Americane! Japonezii scufundă crucișătorul american USS Indianapolis. Din echipajul de 1196 de oameni, 300 mor la momentul atacului japonez, iar 600 vor pieri în zilele următoare din cauza hipotermiei, deshidratării și atacurilor de rechini.

Povestea navei USS Indianapolis începe cu mult înainte de 30 iulie. Construită în 1930, aceasta a fost martora atacului de la Pearl Harbor şi a transportat bomba atomică “Little Boy”, ce va distruge oraşul japonez Hiroshima (6 august 1945).

În 12 minute s-a scufundat luând în adâncuri 300 de oameni!

Pe 28 iulie 1945, Indianapolis primește ordine să se alăture navei USS Idaho în golful Leyte din Filipine pentru a se pregăti pentru invazia Japoniei. Așadar, nava pornește singură, fără escortă, spre Leyte. Imediat după miezul nopții, pe 30 iulie, ea a fost lovită de două torpile lansate de submarinul japonez I-58, aflat sub comanda lui Mochitsura Hashimoto.

Prima torpilă a explodat în prora navei, la nivelul apei. A doua a lovit nava direct în mijloc, chiar în zona unde erau situate rezervoarele de combustibil şi încărcătura de obuze şi proiectile.

INFERNUL! Povestea navei Lancastria - cea mai mare tragedie maritimă din istoria Marii Britanii! 4000 de oameni au pierit

Exploziile rezultate au dus literalmente la despicarea navei, întrerupând definitiv alimentarea cu energie electrică. În câteva minute, nava a început să ia apă şi să se scufunde. Din echipajul iniţial, care număra 1.196 membri, circa 900 au supravieţuit exploziilor şi s-au aruncat în apă.

12 minute mai târziu, una dintre cele mai mari nave de război americane din cea de-a doua Conflagraţie Mondială avea să dispară pentru totdeauna, înghiţită de apele Pacificului. Majoritatea supravieţuirilor se aflau în apă, având asupra lor doar vestele de salvare din dotare.

Citeşte AICI continuarea!

"Erau rechini peste tot!" Camerele au surprins imagini pe plaja pe care au avut loc cele mai multe atacuri... Luna albastră, vizibilă pe 31 iulie! Ce se întâmplă cu adevărat în această zi specială...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x