Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

INFERNUL! Povestea navei Lancastria - cea mai mare tragedie maritimă din istoria Marii Britanii! 4000 de oameni au pierit

17 iunie 1940. În urmă cu fix 75 de ani, într-o zi fatidică, şi-au pierdut viaţa 4000 de oameni. Povestea navei Lancastria e o pată neagră în istorie, fiind cel mai mare dezastru maritim petrecut în Marea Britanie, din toate timpurile.

17 iunie 1940. În urmă cu fix 75 de ani, într-o zi fatidică, şi-au pierdut viaţa 4000 de oameni. Povestea navei Lancastria e o pată neagră în istorie, fiind cel mai mare dezastru maritim petrecut în Marea Britanie, din toate timpurile.


În anul tragediei, monstrul de 16 200 de tone şi 176 de metri lungime avea deja 20 de ani de “activitate”. Două decenii de când începuse să călătorească pe apă. Al Doilea Război Mondial de abia izbucnise, iar conflictele deveneau din ce în ce mai aprinse.


În după amiaza zilei de 17 iunie, nava Lancastria se afla în portul Saint-Nazaire, din Franţa. Căpitanul avea instrucţiuni clare: trebuia să pună în aplicare operaţiunea “Ariel”, adică evacuarea cetăţenilor englezi şi a trupelor, după bătălia de la Dunkirk. Au fost îmbarcaţi mii de oameni. Deşi capacitatea oficială era de 2200 de persoane, nimeni nu ştie numărul exact al celor care au ajuns pe ea. Se vehiculează variante între 4000 şi chiar 9000 de suflete. Oricum ar fi, este vorba despre mai multe vieţi omeneşti pierdute pe Titanic şi Lusitania la un loc.

100 de ani de la scufundarea LUSITANIEI. 1.191 morți, printre care și românul David Samoilescu, din Panciu. Cum i-a fost escrocat decesul

Lancastria a fost bombardată în timpul unui raid al nemţilor. Doar 20 de minute a durat scufundarea. Peste o mie de tone de ulei s-au scurs în mare, iar flăcările au izbucnit brusc. Aşa arăta infernul…


Mii de oameni au murit înecaţi sau răpuşi de gloanţele germanilor. În mod oficial, 1738 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci, însă numărul real al victimelor nu a fost dezvăluit niciodată.

Triunghiul Morţii din Marea Neagră - poarta către o altă lume?! Povestea locului în care se întâmplă fenomene ciudate, fără explicaţii


Guvernul britanic a făcut tot posibilul pentru a muşamaliza tragedia, deşi era vorba despre una dintre cele mai mari nenorociri din istoria ţării. De abia la jumătatea lunii iulie a ajuns ştirea pe prima pagină a ziarelor din Marea Britanie. Fiind bine instruiţi de autorităţi, supravieţuitorii nu au deschis gura niciodată despre acest subiect. Nicio vorbă, nicio declaraţie, nicio mărturisire. Mai e nevoie de alte cuvinte?

Recomandari