Antena Căutare

Nu îţi setezi telefonul pe "modul avion" când călătoreşti? Iată ce înseamnă asta pentru piloţi şi pentru controlorii de trafic aerian

Cei mai mulţi dintre cei care călătoresc cu avionul habar nu am de ce li se cere să îşi închidă telefoanele sau să le treacă pe "modul avion"

Cei mai mulţi dintre cei care călătoresc cu avionul habar nu am de ce li se cere să îşi închidă telefoanele sau să le treacă pe "modul avion"

Unele persoane sunt tentate să creadă că atunci când semnalele telefonului interferează cu sistemele aparatului de zbor există riscul producerii unui accident grav.

În realitate, însă, nu există posibilitatea producerii unor incidente de proporţii, dar piloţii şi controlorii de trafic aerian sunt deranjaţi de sunetele neplăcute, de bruiajele care apar din cauza acestor interferenţe. Zgomotele sunt similare cu cele produse de un telefon care sună, amplasat în apropierea unor boxe, scriu cei de la The Independent.

Chiar dacă avioanele au sisteme menite să blocheze interferenţele dispozitivelor electronice, acestea pot da uneori erori, aşa că se consideră că utilizarea telefoanelor pe „modul avion” este o măsură suplimentară de siguranţă.

Modul avion este setarea care permite să dezactivaţi simultan pe telefon conexiunea de reţea celulară, conexiunea Wi-Fi, posturile de radio FM, conexiunea Bluetooth şi partajarea Near Field Communication (NFC) si a fost implementată in anul 2013.

"Mi-a căzut creierul din cap!" Avea ameţeli şi nu mai vorbea corect. De ce boală ÎNGROZITOARE suferă femeia... Povestea tragică a Angelinei Jolie de România."Ce poţi spune despre o fată de 22 de ani care s-a sinucis? Că era fr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x