Antena Căutare

O carte și o valiză, întreaga avere a unui bătrân! Abandonat lângă ghena unui bloc, citește, în singurătate: "Ar putea fi bunicul meu sau al tău. Are ochi blânzi, albaştri"

La bătrâneţe, omul ar trebui să se odihnească, înconjurat de iubirea copiilor şi a familie, lipsit de grijile care l-au încărunţit. Însă, pentru o mare parte din bătrâni, vârsta înaintată vine cu o povară greu de dus. 

La bătrâneţe, omul ar trebui să se odihnească, înconjurat de iubirea copiilor şi a familie, lipsit de grijile care l-au încărunţit. Însă, pentru o mare parte din bătrâni, vârsta înaintată vine cu o povară greu de dus.

Unii abia reușesc să supraviețuiască, de pe o zi pe alta, cu pensii mizerabile, uitaţi de cei dragi, în singurătate. Fie rămân fără case, după împrumuturi la bănci, fie sunt aruncaţi de copii în azile.

În cazul bunicului din imagini, situaţia este destul de incertă, dar nu departe de această realitate cu miros greu de sărăcie:

"El ar putea fi bunicul meu sau al tău. Are ochi blânzi albaştri, este paşnic şi citeşte mult. Atunci când îi oferi mâncare, mulţumeşte plecând capul şi zâmbind. În continuare locuieşte în curtea de pe strada spiru haret nr. 1 (în gangul de pe partea cu intrarea principală în liceul gojdu).

Orice ajutor e binevenit! (Haine, paturi, mâncare caldă, medicamente pt răceală, lumânări, cărţi etc) #oradea", a fost strigătul de ajutor lansat de Ana Dobraş, pe Facebook.

I-a ars casa din temelii, dar plânge de fericire. Un bătrân își strânge pisica la piept, după ce a reușit să o salveze din flăcări. Cu atât a mai rămas! Imaginile sunt impresionante

Între timp, câțiva oameni cu inimă mare s-au sesizat și au mers pentru a vedea ce se întâmplă cu bietul om. Însă, nu au reușit să afle mare lucru:

"Are cineva informaţii despre el? L-am găsit pe acest domn pe stradă, şi nu putem să găsim o cale de comunicare cu el. Noi vorbim în română, el răspunde într-o germană la care nu putem să îi răspundem ( când îi dăm să vorbească în germană cu cineva care ştie, refuză să vorbească). Eu personal tind să cred că are şi unele probleme psihice şi ne-a zis că banca i-a luat casa în aprilie", au scris cei de la Dăruiește din Inimă pe Facebook.

VIDEO! Ger? Așa, și? Și-au pus costumele de baie și au alergat la -5 grade Celsius... Primul oraș din lume care ar putea rămâne fără apă. Armata va ieși în stradă: „Când va sosi «Ziua Zero», cum vom putea o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x