Antena Căutare

O lucrare semnata de Constantin Brancusi, vedeta unei colectii de arta moderna de la New York

O lucrare semnata de Constantin Brancusi este vedeta unei colectii de arta moderna ce va fi licitata, miercuri, la New York. Intre 10 si 15 milioane de dolari este estimat ca va plati colectionarul care va dori sa detina sculptura "O muza". O lucrare scumpa, inclusiv la vedere.

"Muza" lui Brancusi este una dintre cele mai apreciate sculpturi ale gorjeanului. Si a avut o muza pe masura: baroana Renee Irana Frachon, care a inspirat de altfel mai multe lucrari ale lui.

Cu aceasta sculptura, Brancusi s-a lansat in Statele Unite. Acolo a prezentat-o pentru prima data, in 1913. Iar in 1955 lucrarea a facut parte dintr-o retrospectiva Brancusi, prezentata la Muzeul Guggenheim. De atunci, putini au mai vazut-o.

Lucrarea a facut parte din patrimoniul muzeului Guggenheim timp de un sfert de secol, dupa care a trecut in posesia unor colectionari particulari. Nu a mai fost scoasa la vanzare sau expusa in public de aproape 25 de ani.

Acum, insa, se schimba situatia. "Muza" este cea mai importanta sculptura din lotul modernist care va fi scos la licitatie pe 7 noiembrie. Evaluatorii americani estimeaza ca pretul de vanzare al lucrarii va fi undeva intre 10 si 15 milioane de dolari. Anul acesta, o alta opera a lui Brancusi, lucrarea "Prometeu", un cap turnat in bronz, a fost vanduta tot la New York pentru aproape 13 milioane de dolari.

Va fi inaugurata cea mai urata cladire din lume! Turnul blestemat din Coreea de Nord, inceput in 1987, va fi gata anul v... Un nor sub forma unei nave spatiale, pe cerul din Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x