Nu îţi vine sa crezi, dar este cât se poate de adevărat. Până acum, toţi am consumat într-un mod greşit banalele.
De când te ştii, ai folosit o singură modalitate de a te bucura de gustul şi proprietăţiile minunate al bananei: rupi vârful, cureţi coaja şi consumi miezul. Total greşit
Mai multe cercetări au demonstrat că cea mai hrănitoare parte din banană se află în partea pe care o aruncăm, în coajă.
Coaja de banană conţine multe substanţe nutritive pentru organism. Printre acestea se numără: serotonina, hormonul fericirii, și luteina, care ajută la protejarea ochilor de cataractă, potasiul şi tryptophanul.
Tryptophanul ajută la transmiterea către neurotransmiţători a zahărului din sânge, ceea ce produce serotonina, binecunoscută pentru efectele ei calmante.
Pentru a putea fi consumate, cojile de banană trebuie ţinute câteva zile în apă. Apa se schimbă zilnic, până când rămâne curată. Apoi, cojile se fierb și se face un piure, potrivit doctorulzilei.ro.
Iată mai multe, în clipul video de mai jos:
Sursa: ScienceDump
Da, mamă, sunt mirese bete şi deloc cochete! Şi-au şocat invitaţii cu rochiile, pozele şi alegerile lor din ziua nunţii.... TESTUL TASTELOR! 9 din 10 oameni îl pică! Nu te uita la niciun laptop sau telefon şi răspunde!...