Antena Căutare

Observator Special: Cat de aproape sunt cercetatorii britanici de inventarea unei pelerine a invizibilitatii

Pentru majoritatea oamenilor, filmele stiintifico-fantastice, cele de groaza, cele cu vampiri sau cu vrajitori sunt motiv de amuzament! Dar nu si pentru bravii cercetatori britanici, a caror deviza pare sa fie "Nimic nu este imposibil, oricat de stupid sau de inutil ar fi!" Asa au reusit sa obtina o finantare de 5 milioane de lire sterline pentru a produce o pelerina a invizibilitatii, asemenea celei din seria Harry Potter. Finantarea pentru cercetare a fost aprobata acum cativa ani. Si de atunci nicio veste de la oamenii de stiinta. Cine stie, poate au ratacit pelerina prin laborator. Si, invizibila fiind, e de negasit.

Scenarii precum in seria “Harry Potter” ar putea deveni realitate. Avem si precedente. Nu de putine ori stiinta a transformat scenarii SF in realitate. Dovezile ne inconjoara, de la tablete la telefoane inteligente. "Amatori", si-au spus cercetatorii britanici. "Noi vom face magia realitate." Asa ca si-au propus sa inventeze o pelerina a invizibilitatii. Nu stim pe cine au convins sa investeasca cinci milioane de euro in proiect, dar stim ca de cativa ani lucreaza asiduu sa creeze prima astfel de pelerina.

Dar, surpriza. De aceasta data, japonezii le-au luat-o inainte. Nu doar ca au reusit sa faca un om invizibil, ba chiar l-au pus intr-un meci de wrestling, iar luptatorul invizibil a facut ravagii doar in ring. Ca si pe strada. Desi isi gaseste cei mai dubiosi adversari…

Putem sa ne imaginam insa ce-ar fi facut britanicii cu o astfel de pelerina, binecunoscut fiind umorul lor proverbial. Iar daca acestea vi se par glume proaste, imaginiti-va doar ce ar face un tanar din Statele Unite, care a reusit sa panicheze angajatii tuturor fast food-urilor din oras. Fara niciun fel de mantie invizibila. A construit un scaun de masina special, care poate fi “imbracat”. Astfel, soferul este ascuns privirilor celorlalti.

Acum, se ridica si cateva semne de intrebare. Ce s-ar fi intamplat insa daca un cercetator, sa spunem mai aerian, ar fi pierdut mantia invizibilitati? Cum ar fi gasit-o? Oricum suntem siguri ca in alte colturi ale lumii, alti cercetatori mai pragmatici ar fi reusit de mult sa rezolve aceasta problema. Cu un plan bine pus la punct, ar fi reusit sa faca si banii si pe ei insisi sa dispara. Pentru totdeauna.

Observator special: La revedere, idei preconcepute despre animale! Cateii, pisicile si soriceii pot fi cei mai buni prie... O familie de mexicani traieste de 30 de ani intr-o pestera din mijlocul unui desert...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x