Antena Căutare

Pina Leaf, tânără care s-a căsătorit cu patru femei. Era vestită pentru calitățile ei bărbătești

Pina Leaf, o fetiţă născută în 1806, în tribul Gros Ventres, din Montana (SUA), a fost răpită și adoptată de un luptător, care a crescut-o asemenea unui membru al grupului.

Pina Leaf, o fetiţă născută în 1806, în tribul Gros Ventres, din Montana (SUA), a fost răpită și adoptată de un luptător, care a crescut-o asemenea unui membru al grupului.

Tatăl său vitreg îşi pierduse fiii în timpul luptelor sau al bolilor, iar Pina Leaf a fost educată precum un bărbat. A învățat să călărească, să ochiească şi să vâneze mistreţi. Însă a continuat să se îmbrace la fel ca celelalte fete din trib.

După moartea tătălui său, tânăra a devenit liderul colibei. Pina Leaf era una dintre cele mai puternice războinice care putea să-şi apere tribul oricând era nevoie. Femeia a format un grup de luptători cu care ataca în mod repetat tribul Blackfoot şi le furau caii.

Femeia a fost aleasă ,,bacheeitche'' (şeful) tribului. Potrivit unei legende, aceasta ar fi avut patru soţii. Aceasta era atrasă de ele sau de banii pe care mariajul cu ele i-l aduceau. Pina Leaf a fost ucisă de câteva persoane din tribul în care s-a născut.

Sursa: Vintage News

Vine sfârşitul lumii în octombrie 2017? Profeţia care anunţă sfârşitul omenirii!... VIRALUL văzut de peste UN MILION de oameni! Dacă nu tu te bucuri de zăpadă, ele o adoră: Animalele de la Zoo ies "l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x