Antena Căutare

Planeta care n-ar trebui să existe! Ce spun cercetătorii despre descoperire

O planetă uriașă, care nu ar trebui să existe conform teoriei formării planetelor, a fost descoperită în jurul unei stele îndepărtate.

O planetă uriașă, care nu ar trebui să existe conform teoriei formării planetelor, a fost descoperită în jurul unei stele îndepărtate.

Existența planetei „monstru”, NGTS-1b, dă peste cap teoriile formării planetelor, care afirmă că o planetă de această dimensiune nu poate fi formată în jurul unei astfel de stele mici. Potrivit acestor teorii, stelele mici pot forma cu ușurință planete stâncoase, dar nu pot aduna suficient material pentru a forma planete ca Jupiter.

Cea mai mare rachetă din istorie ar putea decola chiar anul acest! Ce planuri are Elon Musk

Cu toate acestea, NGTS-1b este un gigant de gaze. Datorită dimensiunii și temperaturii sale, planeta este cunoscută drept „Jupiter fierbinte”, o clasă de planete care sunt cel puțin la fel de mari ca Jupiter din sistemul nostru solar, dar cu aproximativ 20% mai puțină masă. Spre deosebire de Jupiter, NGTS-1b este foarte aproape de stea și completează o orbită la fiecare 2,6 zile, ceea ce înseamnă că un an pe NGTS-1b durează două zile și jumătate.

Mașina de 4 milioane de dolari de la Ferrari. Cât de bine arată noul FXX-K Evo

În schimb, steaua gazdă este mică. Profesorul Peter Wheatley de la Universitatea din Warwick a comentat această descoperire, declarând că stelele mici ca aceasta sunt, de fapt, cele mai frecvente în Univers, deci este posibil ca multe dintre aceste planete uriașe să aștepte să fie găsite. NGTS-1b este prima planetă care poate fi văzută de The Next-Generation Transit Survey, (NGTS), care utilizează o serie de 12 telescoape pentru a urmări cerul.

Vezi aici mai multe detalii despre planeta care n-ar trebui să existe

„Adevăratul Donald Trump” a fost găsit în urechea unui câine. Iată dovada!... Cel mai înalt bărbat din lume a murit la 22 de ani. A fost denumit „uriașul blând”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x