Antena Căutare

Ploaie de meteori de la cometa Halley în noaptea de joi spre vineri

O spectaculoasă ploaie de stele a putut fi observată în noaptea de joi spre vineri, rezultat al intersectării Terrei cu curentul de praf cosmic al cometei Halley, informează Huffington Post, precizând că fenomenul este desemnat de astronomi cu numele de Eta Aquaride (ETA)

O spectaculoasă ploaie de stele a putut fi observată în noaptea de joi spre vineri, rezultat al intersectării Terrei cu curentul de praf cosmic al cometei Halley, informează Huffington Post, precizând că fenomenul este desemnat de astronomi cu numele de Eta Aquaride (ETA).

Acest curent de meteori (numit popular ploaie de stele) este sesizabil în intervalul 19 aprilie — 28 mai și are apogeul în noaptea dintre 5 și 6 mai. În această perioadă pot fi văzuți cu ochiul liber 40-85 de meteori pe oră cu condiția să fie senin și ca privitorul să se găsească într-o zonă cât mai îndepărtată de puncte luminoase. De exemplu, din apropierea unui oraș, se pot vedea cam jumătate din numărul maxim de meteori, iar din interiorul orașului, doar o zecime.

Meteorii vor intra în atmosferă cu o viteză maximă de 66 de kilometri pe secundă și pot fi observați privind către sud-est, către constelația Aqarius (Vărsător). În aceeași zonă a cerului se va găsi și planeta Neptun, dar aceasta va putea fi văzută doar cu ajutorul unui telescop.

În ce lume trăim?! Decretul IREAL emis de ISLAMIŞTI: "Bărbații îşi pot mânca nevestele, dacă mor de foame"... Cercetători în costume albe cară, pe o targă, o sirenă. Imaginile care fac înconjurul Lumii - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x