Antena Căutare

Povestea căsuței din România care îi fascinează pe străini. „E uimitoare! Chiar mai frumoasă decât în fotografii”. GALERIE FOTO

Nu e din turtă dulce, nici din vreo poveste, dar e la fel de fascinantă ca cea din Hansel și Grettel. E vorba despre o căsuță din România care a ajuns un adevărat punct de atracție pentru străini. 

Nu e din turtă dulce, nici din vreo poveste, dar e la fel de fascinantă ca cea din Hansel și Grettel. E vorba despre o căsuță din România care a ajuns un adevărat punct de atracție pentru străini.

Totul a început odată cu povestea de dragoste dintre un român şi o belgiancă. Deși locuiesc în țara ei, cei doi şi-au construit în nordul țării o casă din paie şi pământ.Orășelul Sângeorz-Băi din Bistrița-Năsăud, cu o populație de nici 10.000 de locuitori, este a doua casă pentru ei și cei trei copii.

Cu ajutorul unui arhitect, cei doi soți vrut să demonstreze că metodele neconvenţionale de construcţie sunt viabile, ieftine şi sănătoase. Şi au reuşit. După ce căsuța galbenă, ecologică și ornată cu motive florale a fost gata, proprietarii lor au început să-și aducă prietenii în vizită. Iar străinii s-au îndrăgostit de căsuța vizitată.

„Casa este uimitoare! Chiar mai frumoasă decât se vede în fotografii. Am stat trei nopţi în acest loc. Am putut să cumpărăm lapte, ouă şi brânză proaspete de la vecini. A doua zi, Marcel, un prieten de-al lui Paul care ştie multe despre zonă şi este şi istoric, ne-a explicat mai multe despre locurile pe care le-am vizitat”, a spus emoționat Johan Stenz din Olanda.

Mai mult, interiorul are un design minimalist-tradițional, de-a dreptul desprins dintr-un basm.

Sursă foto: The One

Video! El este cel mai gras copil din lume: La 10 ani cântăreşte aproape 200 de kilograme şi are nevoie de cel puţin cin... VIRAL! Testul iluziilor optice. Tu ce figură ascunsă observi în această imagine?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x