Antena Căutare

PREMIERĂ ABSOLUTĂ! Primul concert în Capela Sixtină din Vatican, locul în care niciun turist nu are voie să vorbească

Un concert organizat în Capela Sixtină a fost transmis în direct pe internet prin streaming, sâmbătă, marcând o premieră pentru capela palatului papal din Vatican, scrie AFP.com.

Un concert organizat în Capela Sixtină a fost transmis în direct pe internet prin streaming, sâmbătă, marcând o premieră pentru capela palatului papal din Vatican.

Concertul a fost susţinut de un cor britanic, The Sixteen, şi de orchestra de cameră Britten Sinfonia, care au interpretat versiunea „Stabat Mater" compusă de scoţianul James MacMillan. Spectacolul a fost ascultat de aproximativ 300 de persoane prezente în Capela Sixtină, iar evenimentul a fost transmis în direct prin streaming pe site-ul Classic FM.

„Stabat Mater" este o poezie din secolul al XIII-lea, care ar fi fost scrisă de călugărul franciscan Jacopone da Todi (1230–1306), deşi este uneori atribuită Papei Inocenţiu al III-lea. Poezia descrie suferinţa Fecioarei Maria în timpul răstignirii lui Iisus Hristos.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Versiunea compusă de MacMillan după „Stabat Matar" a fost apreciată la premiera pe care a avut-o în 2016, la Barbican Centre din Londra, iar Arhiepiscopul de Westminster i-a cerut compozitorului să îşi prezinte lucrarea la Vatican.

Capela Sixtină atrage aproximativ 6 milioane de vizitatori anual, ca parte din Muzeul Vaticanului, dar, potrivit lui MacMillan, aceasta este şi „un centru muzical unde compozitori au scris pentru liturghie timp de sute de ani – unii dintre cei mai mari compozitori ai civilizaţiei occidentale, precum Giovanni Pierluigi da Palestrina, Gregorio Allegri, Josquin des Prés”.

Adolf Hitler nu s-a sinucis în celebrul buncăr din Berlin? A fost găsit submarinul cu care acesta ar fi fugit în America... Milostic fii nouă, păcătoșilor, deși nu ne căim! Care e cel mai grav păcat al tău, în funcţie de zodie. Berbecilor, mân...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x