Antena Căutare

Premieră în România. Doi tineri nevăzători au urcat pe vârful Aconcagua, la peste 6.500 de metri altitudine | Video

Doi tineri nevăzători au reușit o premieră în România. Cei doi au urcat pe vârful Aconcagua, Argentina.

Premieră în România. Doi tineri nevăzători au urcat pe vârful Aconcagua, la peste 6.500 de metri altitudine | Video

captură video Facebook, Shutterstock

Tinerii români au urcat la 6.962 de metri înălțime cu mult curaj și determinare, deși sunt nevăzători, fiind totodată o premieră pentru țara noastră.

Citește și: O femeie a crezut că are apă în ureche, așa că a mers la spital. Asistenta s-a uitat, dar a observat că ceva se mișcă

Premieră în România. Doi tineri nevăzători au urcat pe vârful Aconcagua, la peste 6.500 de metri altitudine

Doi tineri nevăzători au reuşit să urce, în premieră pentru România, pe vârful Aconcagua, la 6.962 de metri altitudine, cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, notează Agerpres.

„Răzvan Nedu şi Alex Benchea, cei doi sportivi Climb Again care împreună văd aproximativ 1%, au ajuns pe Vârful Aconcagua, 6.962 metri.

Citește și: Tradiția bizară la care familia regală britanică trebuie să ia parte. De ce se cântăresc cu toții înainte și după masa de Crăciun

Ascensiunea lor este o premieră pentru România. Proiectul 7 summits Climb Again numără acum trei din cele mai înalte vârfuri ale celor șapte continente ale lumii: Elbrus, Kilimanjaro şi Aconcagua.

Răzvan Nedu care vede aproximativ 1% şi Alex Benchea (nevăzător), sportivi Climb Again, membri ai Lotului Naţional de Paraclimbing şi instructori de escaladă pentru copiii cu dizabilităţi ai programelor de terapie Climb Again, au reuşit să escaladeze Vârful Aconcagua, 6. 962 metri, cel mai înalt vârf al continentului american”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de clubul Climb Again.

Citește și: Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut

Ascensiunea unor sportivi nevăzători români pe Aconcagua este o premieră pentru România şi o realizare importantă pentru centrul Climb Again a cărui misiune dedicată este terapia prin escaladă pentru copiii cu dizabilităţi fizice şi mentale, precum şi dezvoltarea încrederii acestora în forţele proprii, mai anunță sursa citată anterior.

„După reuşitele înregistrate pe munţii Kilimanjaro (2019) şi Elbrus (2021), Alex şi Răzvan au purtat, în premieră pentru România, tricolorul pe acoperişul Americii de Sud, Aconcagua devenind astfel al treilea vârf cucerit din proiectul 7 summits, escaladarea celor mai înalte șapte vârfuri ale celor șapte continente ale lumii.

Citește și: De ce să pui zahăr peste blugii tăi. Trucul care promite să readucă la viață perechea de pantaloni îndrăgită

Cei doi sportivi ai Lotului Naţional de Paraclimbing au fost însoţiţi de alpiniştii Teofil Vlad, Anca Mihuţescu, precum şi de ghidul argentinian Pablo Tapia.

Ruta expediţiei s-a desfăşurat sub forma unui circuit numit Aconcagua 360. S-a pornit din tabăra de bază Plaza de Argentina (4.200 m), iar coborârea s-a efectuat prin partea opusă a muntelui, prin Plaza de Mullas (4.300 m).

Citește și: O profesoară de fizică a fost prinsă de părinți și de elevi că pozează în ipostaze îndrăznețe, pe internet. Ce a dezvăluit

Pentru a obţine o aclimatizare corectă, echipa a urcat muntele lent, instalându-şi tabere la înălţimi tot mai mari (4.900 m, 5.400 m şi 5.900 m) şi revenind de două ori la tabăra de bază Plaza de Argentina”, se mai arată în comunicatul citat de agenția Agerpres.

O mamă strânge bradul de Crăciun pe 25 Decembrie, la ora 7 seara. Când află motivul, mulți îi dau dreptate... Un test de inteligență simplu și rapid. Poți găsi pasărea ascunsă din imagine? Ai doar 15 secunde la dispoziție...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x