Antena Căutare

1895: Prima pelicula din istorie - 17 metri de film in 46 de secunde!

Pe 11 iulie 1895 fratii Lumiere au facut prima prezentare a tehnologiei filmului in fata unui grup de oameni de stiinta. Au fost aratate 10 filmulete de durata scurta, pana intr-un minut. Dupa aceasta cei doi au plecat intr-un turneu prin lume, la New York, Londra, Montreal, Bombay si Buenos Aires, pentru a-si prezenta realizarea.

Primul filmulet realizat vreodata poarta semnatura lui Louis Lumiere, se numeste “Muncitori plecand de la fabrica Lumiere” si dureaza doar 46 de secunde. Pelicula consta dintr-o singura scena filmata in fata uneia dintre iesirile din fabrica Lumiere din Lyon si prezinta mai ales grupuri de femei care si-au terminat ziua de lucru.

Exista trei versiuni separate ale filmului. Sunt o serie de diferente intre ele, ca de exemplu imbracamintea muncitorilor, care e influentata de anotimpul in care s-a facut filmarea. O alta diferenta importanta este legata de prezenta cailor la trasura, versiunile numindu-se “doi cai”, “un cal” si “fara cal”.

Ca toate filmele fratilor Lumiere, “Muncitori plecand de la fabrica Lumiere” a fost tras in format de 35 de mm, la o viteza de 16 frame-uri pe secunda. La aceasta viteza a fost nevoie de 17 metri de rola de film, fiind 800 de frame-uri la cele 46 de secunde.

Aceasta pelicula a fost prezentat pe 11 iulie 1895 intr-o proiectie speciala la “Grand Café on the Boulevard des Capucines” din Paris impreuna cu alte noua filmulete si a impresionat foarte puternic opinia publica.

Aceasta este prima fotografie postata pe internet. Vezi aici istoria din spatele imaginii!... Trei romani pleaca cu Dacia pana in Mongolia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x