Antena Căutare

Primăvară cu ploi torenţiale şi furtuni. PROGNOZA METEO pentru trei zile

Conform codului galben emis de meteorologi, luni vremea va menţine în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi ploi pe arii extinse tot în est, sud, centru şi la munte, şi local în rest.

Primăvară cu ploi torenţiale şi furtuni. PROGNOZA METEO pentru trei zile
Ploi | Arhiva a1.ro

Conform codului galben emis de meteorologi, luni vremea va menţine în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi ploi pe arii extinse tot în est, sud, centru şi la munte, şi local în rest. Vorbim despre ploi torenţiale care, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, în nordul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei, vor lăsa local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări locale la munte şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei, vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade.


Luni, plouă şi în Bucureşti, astfel că la amiază termometrele vor indica în jur de 17 grade.

Plouă pe arii extinse şi la munte. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Carpaţii Meridionali şi Orientali, mai ales ziua şi în prima parte a nopţii, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări locale. La amiază termometrele vor indica 8 grade la Păltiniş, 10 în Predeal, 6 la Semenic, 8 în Sinaia, 9 la Arieşeni şi 3 grade sus pe Ceahlău.

COD GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni în jumătate de ţară.
Plouă şi în regiunile intracarpatice, în special în Transilvania unde aversele pot avea şi caracter toreanţial. În restul zonei ploile mai lasă şi loc de soare. Maximele sunt cuprinse între 15 şi 20 de grade, cu cele mai mari valori în Maramureş şi ceva mai mici, 13…14 grade în depresiuni.
În sud din când în când plouă toreanţial astfel că se pot înregistra frecvent 15 l/mp şi izolat peste 30 l/mp. Maximele sunt mai mici decât ieri, dar nu scad sub cele normale: 19 grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova, 20 la Râmnicu Vâlcea, 18 la Ploieşti,17 la Giurgiu şi 16 la Buzău.

În Dobrogea plouă pe arii extinse, pot fi descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului. La amiază 16 grade la Tulcea şi Constanţa.

Continuă şi în Moldova, mai ales sub formă de averse însoţite de fenomene electrice şi vânt. Cantităţile de apă pot depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp cel mai probabil în jumătatea de sud a regiunii. La amiază vor fi între 13 grade la Suceava şi 16 la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Marţi, vremea se încălzeşte uşor în majoritatea regiunilor. Va ploua slab, local la munte, în centru şi est şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea unele intensificări în zona montană şi în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 la Miercurea Ciuc şi 23 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova, izolat 24 tot în Oltenia.

Şi în Capitală marţi ne bucurăm de ceva mai mult soare şi mai multe grade în termometre. De la cele 10..11 grade din zori la amiază sperăm la 20…21 de grade. Ploile slabe, de scurtă durată nu sunt însă excluse.

Miercuri vremea continuă să se încălzească, astfel că devine mai caldă decât ar fi normal. Ceva mai mulţi nori doar prin nord, centru şi est, unde izolat va mai ploua slab. Vântul va avea unele intensificări în sud-vestul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16…17 grade în deltă şi 26 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Dimineaţa, în sud-est sunt condiţii de ceaţă.

Şi pe bucureşteni îi aşteaptă o zi de meircuri caldă cu aproximativ 9 în grade în zori şi 24…25 la amiază.

Sursă: ANM


VIDEO VIRAL! Faceţi cunoştinţă cu cea mai jucăuşă VULPIŢĂ... Aici, chiria e atât de mare, încât un bărbat care trăieşte într-o cutie plăteşte 400 de dolari – FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x