Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Primul desen de Gauguin, adjudecat pentru 80.000 de euro

Primul desen al pictorului Paul Gaugain (1848-1903), o acuarelă realizată la vârsta de 17 ani, a fost adjudecat duminică la licitaţie pentru suma de 80.000 de euro, în cadrul unei sesiuni de vânzări organizată la castelul d'Artigny din Montbazon (Indre-et-Loire), potrivit AFP.

Acuarela, datată 1865, a fost cumpărată prin telefon de un industriaş francez, rezident în Elveţia. Semnată "Gaugain. P, 2 iulie 1865", această acuarelă reprezintă un chalet elveţian pe marginea unui lac întins.

Realizat în tuş şi acuarelă pe hârtie Canson, este "primul desen cunoscut" al lui Gauguin, potrivit comisarului de licitaţie Aymeric Rouillac.

Acest tablou, de 39,5 cm lungime şi 25 de cm înălţime, a fost adus în Touraine în toamna anului 2018 de un client pentru o expertiză. Cercetări făcute de doi studenţi la Universitatea din Tours au permis autentificarea tabloului.

Născut în 1848, Paul Gauguin a locuit mai mulţi ani la Orléans. "Acest desen este interesant deoarece răstoarnă teza potrivit căreia Gauguin era un pictor autodidact", a mai spus Aymeric Rouillac.

Sursa : news.ro

Recomandari