Antena Căutare

Primul simulator pentru controlorii de trafic aerian, construit in Romania

In Romania a aparut primul centru pentru coordonarea cautarii si salvarii in cazul unui accident aviatic. Va reduce la cel mult o jumatate de ora timpul de depistare a locului accidentului si evident, salvarea pasagerilor raniti se face mult mai repede. Nu este singura noutate, astazi a fost lansat primul simulator 3D pentru oamenii care dirijeaza avioanele.





Primul simulator pentru controlorii de trafic construit de noi va fi folosit de toti controlorii de trafic din tara.

Simulatorul va fi folosit de controlorii de trafic care lucreaza in noul centru pentru coordonarea cautarii si salvarii in cazul unui accident aviatic. Au fost selectati cei mai buni din tara, dar si ei trebuie sa se pregateasca periodic. La centru pentru coordonare au nevoie de ochi buni ca sa descopere cand dispar avioanele de pe radare.

Procedura e sa anunte imediat ministerul si sa coordoneze echipele de salvare ca sa ajunga cat mai repede in locul unde unde se afla avionul. Cu cat e mai repede gasit locul accidentului, cu atat mai repede sunt gasiti posibilii supravietuitori.

E singurul centru de coordonare care a aparut vreodata in Romania si controlorii de trafic spera sa nu il foloseasca niciodata.

Tehnica noua ne si costa. Centrul de coordonare a cautarii si si simulatorul de trafic aerian au scos din bugetul Romatsa peste 900 de mii de euro.

Aduna-ti prietenii de Sarbatori!... "Impreuna dam viata povestilor": Gabriel Simion, cum se poate irosi un talent intr-o tara plina de dezinteres...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x