Antena Căutare

Istoria spusa altfel prin proiectul "Zece povesti pe care le datoram copiilor nostri"

Unde este cel mai bun loc ca sa inveti istoria tarii tale? La scoala, ar spune unii, la muzeu, ar spune altii sau poate la cinematograf. De mult nu se mai fac filme istorice, iar cele vechi, desi mult laudate, nu mai sunt cautate decat de cunoscatori, din pacate. Exista insa alternative ca sa intelegem mai bine cine suntem, de unde ne tragem, noi romanii, alternative pe care nu e deloc greu sa le gasim. Este vorba despre proiectul "Zece povesti pe care le datoram copiilor nostri", initiat de Vasile Lupasc.

Initiatorul proiectului doreste ca istoria sa ajunga mai usor la cei mici, prin povesti frumos spuse. "Rastignit intre cruci", volumul 1 si 2, plus cartile video "Strajer la portile raiului" au fost publicate in lectura lui Mircea Albulescu. "Furia zimbrului" si "Prin iadul tatarilor", ambele se gasesc in lectura lui Marcel Iures, cu o coloana sonora semnata de Gheorghe Zamfir.

"Noi am pierdut dialogul cu stramosii nostri. Istoria in scolile din Romania nu este bine predata. Este o istorie bazata pe date", a declarat Lupasc.

Autorul Vasile Lupasc lucreaza acum la o carte audio despre Mihai Viteazul, la volumul 3 al romanului "Rastignit intre cruci", dar si la o carte de comedie.

Antena 3, in Guinness World Records: Romania are cel mai mare steag din lume!... Horoscopul zilei, cu Camelia Patrascanu: Vezi ce iti rezerva astrele pe 28 mai!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x