Antena Căutare

Quasimodo a existat în realitate! I se spunea „Le Bossu” și nu era clopotar! Cine a fost, de fapt, cocoșatul de la Notre Dame

Quasimodo, celebrul clopotar diform imaginat de Victor Hugo, a existat în realitate, doar că nu avea nicio treabă cu clopotele, nu a iubit o țigancă pe nume Esmeralda și nu a fost surd. I se spunea „Le Bossu” – cocoșatul, în limba franceză, iar existența lui a fost descoperită... într-un pod. 

Quasimodo, celebrul clopotar diform imaginat de Victor Hugo, a existat în realitate, doar că nu avea nicio treabă cu clopotele, nu a iubit o țigancă pe nume Esmeralda și nu a fost surd. I se spunea „Le Bossu” – cocoșatul, în limba franceză, iar existența lui a fost descoperită... într-un pod.

Adevăratul Quasimodo a fost descoperit în memoriile lui Henry Sibson, un sculptor britanic din secolul al XIX-lea. Sibson a fost angajat la catedrala Notre Dame în aproximativ aceeași perioadă în care Victor Hugo a scris „Cocoșatul de la Notre Dame”.

În jurnalul lui, Henry Sibson a menționat că la lucrările de restaurare a catedralei Notre Dame a participat și un meșter lucrător în piatră cocoșat, poreclit „Le Bossu”.

Victor Hugo, care a început să scrie cartea „Cocoșatul din Notre Dame” în anul 1828, publicând-o trei ani mai târziu, l-ar fi cunoscut personal pe „Le Bossu”, deoarece autorul era foarte interesat de restaurarea catedralei Notre Dame.

Angajatorul lui „Le Bossu” a devenit ulterior… Jean Valjean

O altă persoană care l-a inspirit pe Victor Hugo a fost Trajin, cel care l-a angajat pe Quasimodo la lucrările de restaurare a catedralei Notre Dame. Hugo i-a folosit numele în „Mizerabilii”. Însă, înainte de a fi publicat tomanul, numele Trajin a fost schimbat în Jean Valjean.

Jurnalul lui Henry Sibson are șapte volume și documentează perioada petrecută de el în Paris, în anii 1820, când a fost angajat să lucreze la restaurarea catedralei Notre Dame.

Documentele despre adevăratul Quasimodo și despre Trajin au fost găsite în podul unei case din Penzance, comitatul englez Cornwall, când proprietarul se pregătea să se mute. Documentele au fost cumpărate în anul 1999 de către arhiva muzeului Tate.

Doi tineri au făcut testul ADN din curiozitate, dar au trăit șocul vieții! Ce au descoperit... Un robot foloseşte inteligenţa artificială pentru a picta peisaje lunare în stil tradiţional chinezesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x