Antena Căutare

Record pentru tara noastra: Doi inotatori din Cluj au reusit sa traverseze stramtoarea Gibraltar!

Doi romani au reusit in premiera pentru tara noastra sa traverseze inot stramtoarea Gibraltar. Si nu le-a fost deloc usor. Pericolul i-a pandit la fiecare pas. Au inotat contra curentului aproape 19 kilometri in aproape cinci ore, in timp ce le dadeau tarcoale balenele. Cei doi si-au continuat insa cursa. si nu s-au dat batuti pana nu au fluturat tricolorul pe Continentul African.

Calin Chiprianov si Nicolae Let sunt cei doi romani care au inscris tara noastra in evidentele "Asociatiei pentru traversarea inot a stramtorii Gibraltar". O ambitie nebuneasca ar spune multi, daca ne gandim la pericolele care i-au pandit. Putin mai greu le-a fost sa-si convinga familiile ca stiu in ce se baga. Cei doi practica inotul in ape libere de ani de zile.

Chiar si asa, ca sa ajunga inot de pe malul Europei pe malul Africii, s-au antrenat intens timp de cateva luni. Iar ambitia celor doi a fost atat de mare, incat nu le-a stat nimic in cale. Nicolae s-a antrenat in Anglia, acolo unde este stabilit. Cei doi romani au pornit din cel mai sudic punct continental al Europei, aflat in Spania, mai exact in localitatea Tarifa si s-au indreptat inot catre continentul african, prin apele de la confluenta Mediteranei si ale Atlanticului.

Dupa aproape cinci ore, inotatorii au ajuns pe malul marocan.Romanii nu au de gand sa se opreasca aici. Vor sa fluture tricolorul si in alte colturi ale lumii.

Parole servite pe masa hackerilor: Tot ce trebuie sa stii pentru a-ti apara conturile online!... O americanca vrea sa-l dea in judecata pe politistul care a salvat-o dintr-un incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x