Antena Căutare

Sărut mâinile, tanti Valentina! Femeia care a născut 69 de copii în 40 de ani: 16 gemeni, șapte tripleți, patru cvadrupleți!

Conform unor publicații englezești, Valentina Vasilieva este femeia cu cei mai mulți copii din istorie, 69. Între 1725 și 1765, rusoaica a născut 16 gemeni, șapte tripleți și patru cvadrupleți, dintre care 67 au supraviețuit. Al său bărbat, Feodor, cu origini sănătoase, a mai avut, cu a doua soție, alți 18 urmași!

Conform unor publicații englezești, Valentina Vasilieva este femeia cu cei mai mulți copii din istorie, 69. Între 1725 și 1765, rusoaica a născut 16 gemeni, șapte tripleți și patru cvadrupleți, dintre care 67 au supraviețuit. Al său bărbat, Feodor, ci origini sănătoase, a mai avut, cu a doua soție, alți 18 urmași!

Feodor Vasiliev, un rusnac sănătos de prin Șuia, Ivanosto Oblast, s-a căsătorit cu Valentina, o domnișoară de a sa vârstă pe la 18 ani, în 1725. N-au pierdut vreme și s-au pus pe făcut copii. Vreme de 40 de ani, până în 1765, tanti Vali i-a dat 69 de urmași, după cum urmează:

16 gemeni (16 x 2)

șapte tripleți (7 x 3)

patru cvadrupleți (4 x 4)

Câteva precizări: nu se știe dacă Feodor a mai avut timp de altceva; Valentina a fost într-un travaliu non stop, patru decenii; după cum se poate constata, nu au avut, la nicio naștere, un singur copil; dacă Valentina a avut, la primul moștenitor, 18 ani, înseamnă că pe ultimul l-a născut la frumoasa vârstă de 60 de primăveri; din cei 69, 67 au supraviețuit după naștere, ceea ce pentru perioada respectivă reprezintă niște cifre uluitoare; tanti Vali a avut 27 de nașteri - nu ne mai obosim să calculăm timpul în care a rămas grea, în care a purtat sarcina, în care a născut și în care a fost lăuză...

După decesul Valentinei, Feodor s-a recăsătorit. Cu a doua soție a avut ceva mai puțin copilași, doar 18, după cum urmează:

șase gemeni (6 x 2)

doi tripleți (2 x 3)

Dacă ar fi să lăudăm statutul de mame eroine ale celor două soții ale lui Feodor, nu se poate să nu remarcăm și puterea de muncă a rusului, trecut la cele veșnice în 1782. Ceea ce înseamnă că s-a stins la 75 de ani, vreme în care a avut 87 de urmași, dintre care 82 au supraviețuit nașterii.

Cât adevăr este?

Ținând cont că informațiile vin din Rusia și datează de mai bine de 250 de ani, mulți s-au întrebat dacă nu cumva există și exagerări. Din câte se pare, cazul este, însă, unul extrem de bine documentat. În 1783, adică doar la un an după decesul eroului Feodor Vasiliev, publicația ”The Gentleman's Magazine” nota că un cetățean englez, secondat de un prieten rus, a vizitat familia, a văzut urmașii și a notat, totul, cu lux de amănunte. Publicația poate fi consultată și astăzi, detaliile aflându-se în volumul 53, la pagina 753. ”Omul a plecat din St. Petersburg, special pentru a verifica aceste lucruri”, se arată în publicație. Oficial, ”Cartea Recordurilor” notează isprava Valentinei Vasilieva.

Nouă copii!

Pe 13 iulie 1971, Geraldine Brodrick, din Sydney, Australia, a dat naștere la nouă copii, nonupleți, cinci băieți și patru fete. Din păcate, niciunul nu a supravieșuit mai mult de șase zile. Pe 26 martie 1999, în Malayezia, Zurina Mat Saad a născut tot nouă copii, dar aceștia au trăit doar șase ore după naștere.

Pe 26 ianuarie 2009, Nadya Suleman, din La Habra, California, SUA, a născut opt urmași (octupleți), toți aceștia supraviețuind! Evenimentul a iscat multe controverse, vorbindu-se despre ”tehnologizarea” nașterii, Suleman rămânând gravidă prin inseminarea ”in vitro” (foto, la plimbare).

Zi cu decizii importante! Racii fac schimbări pe plan sentimental! Horoscopul zilei de marți... Un turc a început să-şi renoveze casa. A dărâmat un perete, dar a descoperit "un întreg oraş"! GALERIE FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x