Antena Căutare

Savant rus: Gaurile negre ar putea adaposti civilizatii extrem de avansate

In interiorul gaurilor negre ar putea exista forme de viata, inclusiv civilizatii extrem de dezvoltate, care din diverse motive nu doresc sa se "deconspire". Declaratia apartine expertului rus Viaceslav Dokuciaev, de la Institutul de Cercetari Nucleare din Moscova.


Problema este ca detectarea acestor orbite stabile este obstructionata de asa-numitul "orizont al evenimentelor" - zona din fata a gaurilor negre, unde timpul si spatiul se contopesc intr-un singur tot. Savantul rus considera ca in afara respectivului "orizont al evenimentelor" mai exista si un "orizont Cauchy" - o zona in care spatiul si timpul isi capata proprietatile obisnuite. Obiectele graviteaza aici la fel ca planetele din sistemul nostru solar. Doar ca, spre deosebire de orbitele obisnuite, acestea nu sunt circulare, ci au o forma mai complexa, amintind intrucatva de o cununa de petale.

In opinia omului de stiinta rus, pe astfel de planete ar exista conditii pentru formarea substantelor chimice complexe, relateaza Interfax. Prin urmare, ar exista toate premisele pentru viata, inclusiv sub forma de civilizatii extrem de dezvoltate.

Mai mult, gaurile negre ar putea fi refugiul ideal pentru civilizatiile extraterestre avansate, care in acest fel isi ascund locul de trai in fata celorlalte civilizatii.

Din pacate, confirmare acestei teorii este practic imposibila. Chiar daca ar fi sa ne imaginam ca omenirea ar ajunge intr-o buna zi la un grad al evolutiei stiintei care sa-i permita o expeditie intr-o gaura neagra, pentru eventualii participanti la o astfel de misiune aceasta ar reprezenta, prin definitie, un bilet doar pentru dus.

Top 5 inventii accidentale... SUA: Un politist si-a salvat viata blocand cu degetul arma atacatorului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x