Grătarul e sfânt pentru orice român în perioada aceasta, aşa că trebuie să ştii aceste trucuri. Aşa cureţi, în doar câteva minute, grăsimile de pe grătar
În primul rând, trebuie să ştii că pentru a îndepărta cu succes grăsimea de pe grătar, e indicat să îl cureţi după ce l-ai încălzit puţin în prealabil. Astfel, grăsimea se va înmuia şi va fi mai uşor de îndepărtat.
Foloseşte o ceapă! Dacă nu eşti acasă, ci în mijlocul naturii, dar vrei să cureţi grătarul înainte de a pune carnea pe el, foloseşte o ceapă tăiata pe jumătate pentru a-l degresa
Foloseşte pastă de bicarbonat de sodiu! Pentru o degresare completă a grătarului, fă o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă. Acoperă grătarul cu pastă obţinută, las-o să se usuce, apoi foloseşte o perie pentru a o îndepărta. Încinge apoi grătarul pentru a te asigura că se topesc rezidurile pastei folosite.