Antena Căutare

Semnificația inelelor Jocurilor Olimpice. Ce înseamnă logo-ul colorat

Cu o vechime de peste 100 de ani și o importanță aparte, Jocurile Olimpice înseamnă prestigiu, înseamnă mândria de a participa, înseamnă bucuria de a defila cu steagul propriei țări în fața tuturor celor prezenți. Și înseamnă bucuria podiumului și a medaliei de aur la competiția elitei mondiale.

logo Jocurile olimpice
Jocurile Olimpice își au originea în schițele și ideile atletulu francez Pierre de Coubertin | Profimedia

Dar existența competiției este atât de normală în existența noastră, încât rar se mai întreabă cineva care este proveniența competiției și a logo-ului în sine.

Și culorile au o importanță și o semnificație deosebite.

Toate informațiile istoriei duc la atletul francez Pierre de Coubertin, cel de-al doilea președinte al Comitetului Internațional Olimpic, de altfel și cel care s-a luptat să introducă educația fizică în școli și a indus ideea de competiții sportive.

Steagul și culorile Jocurilor Olimpice reprezintă ideea de incluziune

Steagul Jocurilor Olimpice și culorile cercurilor ce formează logo-ul ar putea induce puțin în eroare.

Citește și:Super Neatza, 3 septembrie 2021. Ana Maria Popescu, dezvăluiri de la Jocurile Olimpice

La o primă părere, gândul ar duce la faptul că cele cinci culori semnifică primele țări participante la competiție. Însă nu este așa.

În primul rând, Comitetul Internațional Olimpic declară că cele cinci cercuri de pe steag reprezintă caracterul internațional al concursului olimpic, edițiile Jocurilor Olimpice fiind momente istorice când țări de pe toate continentele lumii se unesc sub semnul păcii, prieteniei și sportivității.

Citește și:Judoka Vlăduţ Simionescu și-a scos la licitație toate obiectele primite cadou la JO 2020. De ce a ales sportivul să facă asta

Steagul olimpic creat de Pierre de Coubertin, a fost înălțat prima dată în 1920, la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice de la Anvers, Belgia, la care au participat 2.626 de sportivi din 29 de țări.

Ideea pe care s-a bazat acesta a fost una de incluziune totală.

Coubertin a precizat că în orice formă ar fi combinate cele șase culori, albastru, galben, negru, verde, roșu, și albul de pe fundal, să se poată reprezenta steaugul unei națiuni.

Povestea femeii al cărei corp emană miros de ceapă și pește din cauza unei afecțiuni rare. De câte ori pe zi e nevoită s... Wendy a slăbit spectaculos după ce un desen făcut de fiul ei a ambiționat-o să facă o schimbare. Cum arată acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x