Dar existența competiției este atât de normală în existența noastră, încât rar se mai întreabă cineva care este proveniența competiției și a logo-ului în sine.
Și culorile au o importanță și o semnificație deosebite.
Toate informațiile istoriei duc la atletul francez Pierre de Coubertin, cel de-al doilea președinte al Comitetului Internațional Olimpic, de altfel și cel care s-a luptat să introducă educația fizică în școli și a indus ideea de competiții sportive.
Steagul și culorile Jocurilor Olimpice reprezintă ideea de incluziune
Steagul Jocurilor Olimpice și culorile cercurilor ce formează logo-ul ar putea induce puțin în eroare.
Citește și:Super Neatza, 3 septembrie 2021. Ana Maria Popescu, dezvăluiri de la Jocurile Olimpice
La o primă părere, gândul ar duce la faptul că cele cinci culori semnifică primele țări participante la competiție. Însă nu este așa.
În primul rând, Comitetul Internațional Olimpic declară că cele cinci cercuri de pe steag reprezintă caracterul internațional al concursului olimpic, edițiile Jocurilor Olimpice fiind momente istorice când țări de pe toate continentele lumii se unesc sub semnul păcii, prieteniei și sportivității.
Steagul olimpic creat de Pierre de Coubertin, a fost înălțat prima dată în 1920, la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice de la Anvers, Belgia, la care au participat 2.626 de sportivi din 29 de țări.
Ideea pe care s-a bazat acesta a fost una de incluziune totală.
Coubertin a precizat că în orice formă ar fi combinate cele șase culori, albastru, galben, negru, verde, roșu, și albul de pe fundal, să se poată reprezenta steaugul unei națiuni.
Povestea femeii al cărei corp emană miros de ceapă și pește din cauza unei afecțiuni rare. De câte ori pe zi e nevoită s... Wendy a slăbit spectaculos după ce un desen făcut de fiul ei a ambiționat-o să facă o schimbare. Cum arată acum...