Antena Căutare

Sfântul zilei, Tarasie. Rugăciunea lui te ferește de păcate

Sfântul Tarasie este pomenit în calendarul ortodox pe data de 25 februarie. El s-a nascut la Constantinopol in jurul anului 730 si a fost un aparator al sfintelor icoane.

Sfântul zilei, Tarasie. Rugăciunea lui te ferește de păcate
Sfântul Tarasie | doxologia.ro

Tarasie a trăit în perioada împăratului Cnstantin, dar pentru că acesta era minor, puterea a fost preluată de împărateasa Irina. Ea l-a numit patriarh de Constantinopol pe Tarasie, pe atunci prim-secretar imperial. Tarasie ii va cere imparatesei sa convoace un Sinod Ecumenic, pentru a restabili cinstirea sfintelor icoane. Sfântul Tarasie a fost președintele Sinodului al VII-lea Ecumenic de la Niceea din anul 787, când s-a restabilit cultul icoanelor.

E miraculoasă! Provine din scoarța unor copaci și e mirodenia ce intră în alcătuirea Sfântului Mir. Beneficiile ei sunt incredibile

Sfântul Tarasie a fost un mare apărator al credinței și moravurilor sănătoase. Când împăratul Constantin a surghiunit-o pe Maria, soția lui legitimă, luând o femeie care îi era rudă si trăind cu ea, Sfântul Tarasie nu numai că a refuzat să binecuvanteze aceasta nelegiuire, ci l-a sfătuit, apoi l-a mustrat și îndepartat de la Sfânta Împărtășanie.

Sfântul Tarasie a trecut la cele vesnice pe 25 februarie 806, fiind înmormântat în mănăstirea ctitorita de el in Bosforul Traciei. La mormantul sau s-au înfăptuit nenumărate minuni.

Rugăciunea Sfântului Tarasie, cel care ferește de a cădea în păcat/ Tropoarul Sfântului Tarasie

Îndreptător credinței și chip blândetilor, învatator infrănarii te-a aratat pe tine turmei tale adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte ierarhe Tarasie, roaga pe Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Ca un soare mare, cu strălucirile dogmelor şi ale minunilor, luminezi întotdeauna plinirea lumii, tăinuitorule al celor cereşti, Preafericite Tarasie.

Tot astazi, calendarele îi mai pomenesc pe:

- Sfântul Alexandru;

- Sfantul Mucenic Ipatie;

- Sfantul Mucenic Righin, episcopul Scopelor;

- Sfantul Antonie.

sursa doxologia.ro

Pură coincidență? Din 1320, epidemia ne lovește la fiecare 100 de ani!!! Milioane de morți!... Cutremurător! Și-a cerut iubita în căsătorie, dar nu a apucat să-i audă răspunsul. Ce s-a întâmplat cu bărbatul, în timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x