Oraș cu o zbuciumată istorie antică și medievală, Ierusalimul este considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană și s-a extins din a doua jumătate a secolului al XIX-lea în afara zidurilor cetății vechi, mai cu seamă în partea de vest, care acoperă în zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului.
Dr. Pesach Lichtenberg, psihiatru la spitalul Herzog din Ierusalim, a precizat că „sindromul Ierusalim este un fenomen în care oamenii care vizitează Ierusalimul sunt atât de copleşiţi de trăirile spirituale încât îi schimbă. Apar anumite fantezii de mântuire care îi îndeamnă să facă o lume mai bună şi cred că au un rol mesianic pe care trebuie să îl îndeplinească. [...] Acest lucru se poate întâmpla câteodată şi oamenilor care nu au avut niciun fel de tulburare mintală înainte”.
Aceştia încep să poarte lenjeria patului de la hotel ca imitaţie a veşmintelor antice şi încep să facă profeţii, să ţipe sau să cânte, potrivit descopera.ro.
Conform British Journal of Psychiatry, există trei tipuri de persoane afectate de sindromul Ierusalim:
Tipul I - indivizi deja diagnosticaţi cu probleme mintale
Tipul II - cei cu tulburări de personalitate şi obsesii cu idei fixe, dar care nu sunt diagnosticaţi cu o boală mintală anume.
Tipul III - indivizii care nu au niciun fel de tulburare mintală, dar care au experimentat un astfel de episod când au ajuns în oraş.
Se schimbă soarta omenirii! Acesta este secretul mult așteptat! Un om de știință a plecat să studieze Antarctica, dar a ... O femeie a aruncat restul de oțet în vasul de toaletă, dar în scurt timp a avut parte de o surpriză uriașă! Ce s-a întâm...