Căutare Live

Atunci sărbătoreau, iar peste un an nu mai erau! Elena și Nicolae Ceaușescu, fotografiați într-o ipostază intimă la ultimul lor Revelion! Nimeni nu a îndrăznit să îi mai privească! FOTO

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost fotografiați într-o ipostază intimă la ultimul lor Revelion, din 1988. Nimeni nu a îndrăznit să îi privească atunci, în afară de fotograful care a surprins momentul în mai multe imagini.

Elena și Nicolae Ceaușescu, la ultimul lor Revelion. 1988.

Cu o ținută roz pal, coafată și cu pantofi argintii, cu călcâi decupat, Elena Ceaușescu apare în câteva fotografii de la ultimul ei Revelion într-o ipostază intimă alături de soțul ei.

Mai exact, Elena și Nicolae Ceaușescu – îmbrăcat într-un costum negru cu dungi, cu cravată grena – apar în câteva fotografii privindu-se și zâmbind, în timp ce ciocneau două pahare cu șampanie.

Într-un dintre aceste imagini, se vede cum celelalte persoane prezente la masa lor își țineau privirile departe de Elena și Nicolae Ceaușescu, care ciocneau pentru un an nou bun, fără să aibă habar că ciocneau, de fapt, pentru utlimul lor an de viață.

Atunci sărbătoreau, iar peste un an nu mai erau! Elena și Nicolae Ceaușescu, fotografiați într-o ipostază intimă la ultimul lor Revelion! Nimeni nu a îndrăznit să îi mai privească! FOTO

Elena și Nicolae Ceaușescu, la ultimul lor Revelion. 1988.

Ce serveau Elena și Nicolae Ceaușescu la mesele de Revelion

În volumul „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig", Mihaela M. Ceaușescu, fiica fratelui mai mare al liderului communist a povestit care erau obiceiurile familiei Ceaușescu în noaptea de Revelion.

Fiica lui Marin Ceauşescu a povestit că oamenii îi trimiteau dictatorului de sărbători tot ce aveau mai bun prin gospodării - de la şunculiţe proaspăt afumate și cârnaţi condimentaţi, la brânzeturi.

De Revelion, meniul familiei Ceaușescu pentru 8-15 persoane era pregătit cu o seară înainte de o bucătăreasă pricepută.

Nicolae Ceaușescu adora mâncăruri tradiţionale: sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf. „Dacă lipseau era vai şi-amar!”, a scris nepoata fostului dictator.

La mesele festive ale cuplului Ceaușescu, cele mai cerute erau ciorbele acrite din belşug, fripturile la grătar şi prazul umplut cu carne.

„Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut, se mai bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, mai dezvăluia ea.

În fotografiile de la ultimul revelion al soților Ceaușescu apare și femeia care a făcut-o geloasă pe Lenuța. Mai multe detalii, în articolul: Elena Ceaușescu a suferit de gelozie din cauza unei alte femei! Rivala ei era de o frumusețe răpitoare! „Eram dotată. Imediat după ce m-a văzut, a început să mă urască” – Foto

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu Elena și Nicolae Ceaușescu, la ultimul lor Revelion.

Primiți cu colindul? Echipa Observator 12, surprinsă, în direct, de elevii Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din ... Un cuplu a adoptat trei frați din dorința de a rămâne o familie: ”E primul Crăciun pe care-l vom petrece în această form...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie...
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022. Leii primesc o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. Planetele...
Parteneri
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Catine.ro
Ultimele știri
x