Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Elena Ceaușescu a suferit de gelozie din cauza unei alte femei! Rivala ei era de o frumusețe răpitoare! „Eram dotată. Imediat după ce m-a văzut, a început să mă urască” – Foto

Elena Ceaușescu a suferit de gelozie din cauza unei alte femei, de o frumusețe răpitoare și iubită în România la acea vreme. Soția tovarășului suprem a încercat să îi facă rău rivalei ei, căreia îi dorea moartea.  

Elena Ceaușescu a suferit de gelozie din cauza unei alte femei, de o frumusețe răpitoare și iubită în România la acea vreme. Soția tovarășului suprem a încercat să îi facă rău rivalei ei, căreia îi dorea moartea.

„Imediat după ce m-a văzut, soţia dictatorului a început să mă urască. Şi m-a urât toată viaţa, pur şi simplu. Pentru mine, Elena Ceauşescu a fost un coşmar care m-a urmărit aproape 20 de ani”, a declarat, într-un interviu, rivala soției lui Nicolae Ceaușescu.

Din acel moment, Elena Ceaușescu și-a pus în gând să îi distrugă viața actriței Violeta Andrei, cunoscută din lungmetraje ca „Saltinbancii”, „Un august în flăcări” și „Lumini și umbre”. Artistei i s-a interzis să mai joace în filme. Abia în 1974 a fost distribuită din nou într-un lungmetraj de regizorul Iulian Mihu, care era deja un artist cunoscut peste hotare.

Violeta Andrei a spus că nu știe de ce a urât-o Elena Ceaușescu atât de mult, mai ales că au avut doar o singură întâlnire scurtă.

„N-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non grata”, a declarat Violeta Andrei.

Actrița a spus că bănuiește că Elena Ceaușescu era deranjată de felul în care arăta.

„Poate că mă îmbrăcăm în culori vii și aveam ținute mai zurbagii pentru vremea aia, dar eu nu realizăm. Am jucat în filme și în scene mai picante, apăream mai decoltată, îmi mai schimbăm culoarea părului, dar asta pentru că așa cerea regizorul. Într-o vreme purtăm rochii decoltate și eu aveam, cum se spune, un piept generos, eram «dotată». Erau tăiate toate scenele în care eram «provocatoare». Îmi amintesc cum alerga după mine săracul Geo Saizescu pe când filmăm la «Eu, tu și Ovidiu», în ’77, că să mă acopere. Purtam un costum de baie din două piese și a strigat: Levintza (n.r., creatoarea de modă Doină Levintza), unul întreg nu avem? Au găsit în final un tifon și l-au pus pe mine, în jurul șoldurilor. Dar bătea vântul și se mai dădea la o parte. Au tăiat scenele”, a povestit ea.

Există fotografii de la întâlnirea dintre tânăra actriță și Elena Ceaușescu. În imagini, actrița apare înaltă, cu părul bogat, roșcat, îmbrăcată într-o rochie bleu cu imprimeu floral.

Întâlnirea se întâmpla după ce actrița devenise soția lui Ştefan Andrei, ministrul de externe al regimului Ceaușescu, socotit omul-cheie al promovării politicii externe româneşti.

Ce alt motiv ar fi avut Elena Ceaușescu ca să o urască

Soțul actriței a formulat o altă teorie. Se pare că Ceaușeștii îl admirau atât de mult pe Ștefan Andrei, încât își doreau să-l introducă în familie, ca ginere. L-au sfătuit chiar să divorțeze.

Născuți în aceeași zi, dar la zece ani distanță, Violeta și Ștefan Andrei s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii restrânse.

„Am ţinut foarte mult să mă mărit fecioară, n-aş fi conceput altfel. Eu şi Ştefan ne-am iubit ca doi nebuni 53 de ani... Ne-au legat comunicarea şi dragostea frumoasă, romantică, lipsită de interes, transformată treptat într-o prietenie. Devii soţie, amantă, iubită, soră, mamă, infirmieră şi îl îngrijeşti până în ultima clipă ca pe un copil mic. Cu o seară înainte de a muri, am discutat vreo oră despre războiul din Ucraina, era foarte lucid. A fost un om deosebit, rafinat şi boem”, a rememorat actrița într-un interviu după moartea soțului ei, în 2014.

„În 1988, m-am îmbolnăvit destul de grav şi am fost supusă unei operaţii. Ceauşeasca îi tot repeta soţului meu: «Lasă, dragă, o să moară». Ei, bine, n-am murit. A murit ea, în decembrie 1989”, a mai povestit Violeta Andrei.

Soțul ei, Ștefan Andrei, Ștefan Andrei, a murit pe 31 august 2014, la Snagov.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro