Antena Căutare

Specialiștii au căzut de acord: când cred ei că ajungem la Al Treilea Război Mondial

Au trecut mai bine de 70 de ani de la ultimul conflict global major, dar asta nu înseamnă că teama unui Al Treilea Război Mondial nu ne apasă puternic.

Au trecut mai bine de 70 de ani de la ultimul conflict global major, dar asta nu înseamnă că teama unui Al Treilea Război Mondial nu ne apasă puternic.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, au tot continuat să existe conflicte în anumite părți ale globului. Cu toate astea, nu a mai fost vreunul la scară largă. Unii sunt de părere că am depășit acest nivel de soluționare a problemelor, pe când alții cred că, din contră, dezastrul se apropie.

Secretul despre care Apple n-a vorbit niciodată e acum divulgat. De la ce rival cumpără cel mai important serviciu

Un nou studiu publicat în Science Advances a analizat decenii de conflicte pentru a estima posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial. Savantul Aaron Clauset de la University of Colorado, a folosit datele proiectului Correlates of War pentru a identifica tipare repetitive, trenduri și posibilități ale unui nou război mondial.

Telefonul la care Samsung doar visează a fost adus în Europa. Ce știe telefonul chinezesc pliabil

Bazele de date ale proiectului Correlates of War cuprinde informații care datează din 1823. Clauset a examinat datele – printre care nu se regăsesc războaiele civile și atacurile teroriste – de atunci și până în 2003. El a observat starea lumii înainte, în timp și după conflicte substanțiale. A vrut să vadă dacă societatea a putut trăi decenii întregi fără vreun conflict major.

Vezi ce spun cercetătorii despre cel mai mare război care va marca lumea

El este cel mai tatuat om din lume! Și-a injectat până și cerneală în ochi și se consideră o adevărată operă de artă vie... ZIUA FEMEII. Ce să NU faci pe 8 martie. Îți va merge rău tot anul 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x