Antena Căutare

Tabelul periodic, construit pe două tragedii imense! Mendeleev a suferit cumplit, înainte de a rămâne în istorie! Mama lui a fost disperată!

Dmitri Ivanovich Mendeleev s-a născut pe 8 februarie 1834, lângă Tobolsk, în Siberia. Tatăl lui era directorul unei școli și profesor de arte, politică și filosofie. Mama lui provenea dintr-o familie cunoscută de comercianți, fondatori ai primei tipografii siberiene.

Tabelul periodic, construit pe două tragedii imense! Mendeleev a suferit cumplit, înainte de a rămâne în istorie! Mama lui a fost disperată! Galerie
Dimitri Mendeleev

Mendeleev era cel mai mic dintre cei 17 copii ai părinților lui, dintre care doar 14 au „supraviețuit ca să fie botezați”, creștini-ortodocși. Ceilalți au murit la scurt timp după naștere.

Lovituri imense pentru familie!

Familia numeroasă a lui Dmitri Mendeleev a primit o lovitură imensă. Tatăl și-a pierdut vederea și postul de profesor. Mama lui a fost nevoită să lucreze. A redeschis o fabrică de sticlă pe care o făcuse și o abandonase soțul ei.

Nu a durat mult, că familia lui Dmitri Mendeleev a primit o lovitură și mai grea. Tatăl lui a murit, când el avea doar 13 ani, iar fabrica redeschisă de mama lui a fost distrusă într-un incendiu.

Dmitri Mendeleev a rămas în grija mamei lui, care, în 1849, l-a plimbat prin Rusia, din Siberia până la Moscova, în speranța de a-l înscrie la Universitate. Nu a fost acceptat. Hotărâtă ca fiul ei să aibă un viitor, mama lui Mendeleev l-a dus în Sankt Petersburg, unde s-a și stabilit întreaga familie. Dmitri s-a înscris la Institutul Pedagogic de aici, în 1850.

Tabelul periodic, construit pe două tragedii imense! Mendeleev a suferit cumplit, înainte de a rămâne în istorie! Mama lui a fost disperată!

Dmitri Mendeleev

A fost încercat de o boală grea

După absolvire, tânărul Dmitri Mendeleev s-a îmbolnăvit de tuberculoză. A fost nevoit să se mute în Peninsula Crimeea, pe coasta de nord a Mării Negre, în 1855. Acolo, a lucrat ca profesor de știință. S-a întors în Sankt Peresburg trei ani mai târziu, perfect sănătos.

S-a căsătorit cu Feozva Nikitichna Leshcheva pe 27 aprilie 1862, tot în Sankt Petersburg, oraș în care a devenit doctor în știință și pe care l-a transformat, în timp, într-un centru de cercetare în chimie.

Dimitri Mendeleev a publicat în anul 1869 ceea ce avea să fie primul tabel periodic recunoscut la nivel mondial. Acesta și-a realizat tabelul astfel încât să ilustreze tendințele periodice pe care le prezentau proprietățile elementelor cunoscute la acea vreme. Folosindu-se de această teorie, Mendeleev a prezis unele proprietăți ale elementelor încă nedescoperite, care păreau să lipsească din tabel. Majoritatea predicțiilor s-au dovedit a fi adevărate pe măsură ce noi elemente au fost descoperite. De atunci, tabelul periodic al lui Mendeleev a fost dezvoltat și corectat, întrucât noi elemente au fost sintetizate sau descoperite.

Ideea i-a venit lui Dmitri Mendeleev în 1867, când lucra la un manual pentru cursul său, „Principiile Chimiei” și încerca să clasifice elementele după proprietățile lor chimice. El ar fi susținut că a visat tabelul periodic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tabelul periodic al elementelor, acum numit și tabelul periodic al lui Mendeleev, cuprinde într-o formă tabelară toat eelementele chimice, aranjate în funcție de numărul lor atomic, adică după numărul de protoni dintr-un atom, și în funcție de configurația electronică și unele proprietăți chimice recurente. Acest aranjament conduce la identificarea anumitor „tendințe periodice”, astfel că elementele din aceeași grupă au proprietăți chimice asemănătoare.

A militat pentru contracepție, cu orice risc, după ce a trăit o tragedie imensă! Margareta a fost aruncată în spatele gr... Cruzime într-un parc de distracții! Au legat un porc de picioare și l-au silit să facă bungee jumping - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x