Antena Căutare

Există un sunet pe care doar tinerii îl pot auzi! Ai curaj să dai testul și să afli ce vârstă au urechile tale, de fapt?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, anumite părți ale corpului nostru sau anumite organe încep să nu mai fie într-o formă atât de bună.

Auzul este unul dintre cele cinci simțuri ale omului

sursa foto: Shutterstock

Studiile arată că 30-35% dintre persoanele care depășesc vârsta de 65 de ani se vor confrunta, mai devreme sau mai târziu, cu o anumită formă de pierdere a auzului. Specialiștii explică faptul că acest lucru se manifestă în mod special cu incapacitatea de-a mai percepe sunetele înalte, precum soneria telefonului.

Corpul uman a reprezentat încă din cele mai vechi timpuri o curiozitate pentru oamenii de știință. În cercetările lor, aceștia au încercat să descopere misterele și să explice fenomenele ce ne caracterizează organismul, printre acestea fiind și cele cinci simțuri.

Test de auz: ce sunet pot auzi doar tinerii

Auzul este unul dintre acestea și, potrivit definiției, el se referă la posibilitatea de-a recepționa undele sonore. Principalul organ responsabil cu auzul este urechea și, cu ajutorul acesteia, oamenii pot percepe sunetele din mediul înconjurător, dar doar între anumite frecvențe.

citește și: Ghicitoarea care face furori pe internet. În cât timp îl găsești pe Moș Crăciun? Cel mai rapid raspuns s-a dat în 23 de secunde

Totuși a ieșit la iveală faptul că, odată cu trecerea anilor, oamenii își pierd din intensitatea auzului. Cum îți dai seama că ai început să îmbătrânești?

Se pare că există un anumit sunet pe care, spun specialiștii, persoanele de peste 30 de ani nu îl pot auzi:

Dar dacă vrei să te testezi cu adevărat ca să vezi cât de tânăr sau de bătrân ești, din punct de vedere al performanțelor auditive, atunci îți dezvăluim ce sunet poate fi perceput doar de către adolescenți. Este vorba despre un sunet cu o frecvență mai mare de 14.000 Hz. Tu până unde poți percepe?

Care este totuși explicația acestui fenomen interesant? Pe măsură ce îmbătrânim, anumite zone sau organe ale corpului nostru se deteriorează și auzul este și el pe listă.

citește și: Privește atent timp de 15 secunde punctul din vârful nasului. Ce se întâmplă apoi e chiar ciudat

„Cel mai adesea, înaintarea în vârstă afectează capacitatea oamenilor de-a percepe sunete înalte, precum un telefon care sună sau alerta cuptorului cu microunde. Totuși, abilitatea de-a auzi sunetele de joasă frecvență nu este afectată”, explică John Hopkins Medicine, o reputată instituție medicală.

Fă testul de mai sus pentru a descoperi cât de bine stai cu auzul și dacă te poți lăuda cu performanțele unui adolescent.

Locul în care Ioan Botezatorul a fost condamnat la moarte, descoperit de arheologi. Cum arată... Jade Youngman nu a mai mâncat fructe de peste 22 de ani. Cum arată după ce aproape toată viața a consumat doar fast food...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x