Antena Căutare

Știi ce se află sub Intercontinental? Jurnaliștii britanici au descoperit o adevărată comoară

Jurnaliştii britanici de la Daily Mail ne-au făcut o vizită, pentru a realiza un reportaj inedit. Aceștia au descoperit o comoară în parcarea hotelului Intercontinental.

Este vorba chiar despre mașina Ducelui de Edinburgh. Cum a ajuns ea la noi? Se pare ca autoturismul se afla pe teritoriul țării noastre din 2001, uitată de Ambasada Mării Britanii.

Prinţul Philip a vizitat România în 2001, iar organizatorii i-au adus limuzina la Bucureşti, un Daimler DS 420 din 1968, ediţie limitată.

Părăsită sub Intercontinental, cu o lungime de 6 metri și o greutate de două tone, mașina are motor de 4.2 litri şi 245 de cai putere și ar fi fost autoturismul preferat al şefilor de stat din întreaga lume.

Un exemplar deţinut de Prinţul din Qatar a fost scos la licitaţie cu o sumă de pornire de 50.000 de euro, scrie da.zf.ro.

“Este o situaţie stânjenitoare pentru Familia Regală”

Potrivit Daily Mail, administratorul parcării, Mihai Antol, a declarat că maşina a avut probleme în timpul vizitei Ducelui .

"Maşina era deja parcată aici când compania mea a preluat managementul parcării. Vechiul proprietar ne-a informat că limuzina Daimler are probleme şi nu porneşte în acest moment. Aşa a făcut şi atunci. Am luat legătura cu ambasada, dar nu ne-au răspuns", a declarat administratorul parcării de la Intercontinental.

Fiind contactați de Daily Mail, reprezentanții Ambasadei Marii Britanii din România au spus că maşina nu apare în datele lor: ”Nu avem înregistrări care să ateste existenţa ei".

"Poate le e ruşine să recunoască faptul că maşina a rămas în pană aici. E o situaţie stânjenitoare pentru Familia Regală", a mai spus administratorul parcării.

Potrivit acestuia, s-au început demersurile ca mașina să intre în posesia lor, ca apoi să fie recondiționată și expusă în inima Bucureștiului. Limuzina are o istorie bogata, iar pe alocuri extrem de misterioasa.

Familia Regală mai deține 3 astfel de maşini, fabricate în 4000 de exemplare în perioada 1968 – 2002. Chiar și așa, nici una nu apare înregistrată pe teritoriul țării noastre, în București.

S-a aflat! Ce se întâmplă în creierele celor care cred în Dumnezeu... Ea a fost primul ministru femeie din istoria României. Florica Bagdasar, medic de renume, soție de geniu, tovarășă de nă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x