Antena Căutare

Un bărbat a filmat cercuri albe pe cer și susține că sunt făcute de extratereștri. De ce norii au găuri, de fapt

Un bărbat a filmat cerul într-o dimineață, pe care se observau cercuri albe, ca niște urme albe în interiorul norilor. Imaginile au fost postate pe Tiktok și a început o adevărată polemică despre ce anume le-a făcut să apară.

colaj de imagini cu un cer pe care sunt nori cu gauri de cadere Galerie
Un bărbat a filmat cerul într-o dimineață, pe care se observau cercuri albe, ca niște urme albe în interiorul norilor. Imaginile au fost postate pe Tiktok și a început o adevărată polemică despre ce anume le-a făcut să apară. | Captura TikTok

Fără să specifice unde au fost realizate imaginile, bărbatul a lansat filmulețul în mediul online și a spus ”Ei vin”, făcând referire la extratereștri.

Ei bine, cercurile de pe cer nu au legătură cu lumea extraterestră, ci este un fenomen des întâlnit. Acesta a mai apărut și în alți ani, iar imaginile au făcut și atunci vâlvă pe internet.

De exemplu, în mai 2021, în Sherwood Park, Alta, un localnic a fotografiat cerul care părea să conțină ”nori găuriți”. Iată ce anume i-a format.

Citește și: Cu ce a putut trăi o familie în pereți, fără să bănuiască nimic. Ce a început să cadă atunci când au găurit zidurile

Ce sunt cercurile albe de pe cer

Oamenii tind să se gândească la cele mai rele scenarii atunci când pe cer apar tot felul de forme. În cazul norilor care conțin o gaură, explicația este simplă.

Meteorologul șef al CTV Edmonton, Josh Classen, explică că aceste găuri se numesc ”găuri de cădere”. O gaură de cădere este un gol mare, de obicei circular sau eliptic, care poate apărea în norii cirrocumulus sau altocumulus. Găurile sunt cauzate de apa suprarăcită din nori care se evaporă sau îngheață brusc și pot fi declanșate de aeronavele care trec.

Se pare că o aeronavă care zboară prin nor poate fi suficientă pentru a răci picăturile de apă și pentru a provoca efectul spectaculos.

Citește și: Ce a putut să îi facă o mireasă propriei domnișoare de onoare. Femeia revoltată a refuzat să mai participe la marele eveniment

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum apar găurile din nor. Ce fenomene au loc

Astfel de găuri se formează atunci când temperatura apei din nori este sub punctul de îngheț, dar apa, în stare suprarăcită, nu a înghețat încă din cauza lipsei de nucleare a gheții. Când se formează cristale de gheață, se declanșează un efect de domino datorită procesului Wegener-Bergeron-Findeisen, determinând evaporarea picăturilor de apă din jurul cristalelor: aceasta lasă o gaură mare, adesea circulară, în nor.

Citește și: Au crezut că văd o fantomă și au folosit o dronă pentru a lămuri misterul. Ce au văzut pe imagini i-a îngrozit

Cristalele de gheață pot fi formate prin trecerea aeronavelor, care au adesea o reducere mare a presiunii în spatele vârfului aripilor sau vârfurilor elicei. Acest lucru răcește aerul foarte repede și poate produce o panglică de cristale de gheață care rămâne în urma aeronavei.

Aceste cristale de gheață se trezesc înconjurate de picături și cresc rapid prin procesul Bergeron, determinând evaporarea picăturilor și creând o gaură cu dungi de cristale de gheață sub ea, conform Wikipedia.

Ea este femeia care se simte atât de bine în pielea sa încât refuză să se mai ”bărbierească”. De ce îi crește păr pe faț... I-a „furat” telefonul tatălui și și-a făcut de cap, iar apoi a venit o factură uriașă. Ce a putut să comande un copil de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x