Antena Căutare

Un bărbat tăia o bucată de carne cumpărată din supermarket, când din ea a început să iasă ceva alb. Ce sunt firicelele bizare

Un bărbat a creat vâlvă pe internet după ce a publicat ce a ieșit din carnea recent cumpărată de la supermarket.

colaj de imagini cu o carne din care ies fire albe Galerie
Un bărbat tăia o bucată proaspătă de carne, când din ea a început să iasă ceva alb. Ce sunt firicelele bizare | Captura TikTok

Cel care a realizat clipul s-a filmat în timp ce tăia carnea. A fost confuz pentru că atunci când a aplicat presiune pentru a felia de carne, din ea au ieșit fire ciudate, care seamănă cu firele albe de păr.

În continuare, acesta a tras de acele fibre și s-a uitat de mai aproape. Acestea erau ca niște cristale de gheață și le-a examinat în fața camerei, bănuind că este ceva bizar în legătură cu ele.

Nu este singurul clip de acest gen care circulă pe internet. Mai multe persoane s-au filmat în timp ce scot din carnea de vită acest tip de ”fire”. Iată despre ce este vorba.

Citește și: A câștigat la loto, dar continuă să meargă la muncă. Motivul pentru care vrea să țină totul secret

Un bărbat tăia o bucată de carne, când din ea au început să iasă firicele albe, ca părul. Ce sunt acestea

Imaginile au creat vâlvă în social media. Mulți s-au gândit că bucata de carne este injectată cu substanțe dăunătoare, însă experții spun nu este așa.

În imagini se vede, de fapt, țesutul conjunctiv. Acesta este unul dintre cele patru tipuri primare de țesut animal, alături de țesutul epitelial, țesutul muscular și țesutul nervos.

Există câteva tipuri de țesuturi conjunctive în carne: cele evidente, cum ar fi tendoanele, care leagă mușchii de oase, și ligamentele, care leagă oasele între ele și acele firicele de țesut fibros alb, numit piele de argint, care înconjoară mușchii.

Nu numai că țesuturile conjunctive au funcții diferite, ci sunt fabricate și din materiale diferite care se comportă diferit atunci când sunt gătite. Există elastină, proteina care formează silverskin (n.r. pielea de argint) și ligamentele. Indiferent de modul în care este gătit, elastina poate fi mestecată cu ușurință, deși textura ei se va simți.

Citește și: Trei generații de femei superbe au devenit virale pe internet. Te prinzi cine e cea mai tânără dintre ele?

Asta se observă, de fapt, în imaginile virale: fibre de elastină. Perfect normale, spune expertul care comentează clipul.

Mai există o proteină numită colagen. Carnea este alcătuită din celule lungi numite fibre, iar fiecare fibră musculară individuală este înfășurată într-o manta din colagen.

Fibrele individuale sunt, la rândul lor, grupate împreună în mănunchiuri, fiecare pachet fiind, de asemenea, înfășurat într-o teacă de colagen.

Scopul acestor țesuturi conjunctive este de a trage oasele atunci când fibrele musculare se contractă, așa că trebuie să fie puternice. Și cu cât lucrează mai mult un mușchi (cum ar fi mușchii din picioare și umeri), cu atât trebuie să fie mai rezistente aceste teci.

În privința cărnii care conține o cantitate mare de colagen, e nevoie să fie gătită mai mult timp. Însă nu este nimic în neregulă cu ea, nimic nesănătos.

Citește și: Suma uriașă investită de această femeie pentru două implanturi cu coarne și 100 de cercei. Cum arăta în adolescență

Țesutul conjunctiv reprezintă o sursă bogată de aminoacizi, pe care organismul îi folosește pentru a produce proteine care susțin multe funcții în corpul uman. Carnea oferă întregul spectru de aminoacizi esențiali - cei pe care corpul nu îi poate produce și pe care trebuie să îi obțineți din alimente.


INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A câștigat la loto, dar continuă să meargă la muncă. Motivul pentru care vrea să țină totul secret... Adevărul despre femeia care a fost promovată ca fiind „alien”. Ce încearcă, de fapt, să transmită cu înfățișarea sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x