Antena Căutare

Un electrician detine peste 200 de lucrari Picasso

Pablo Picasso a creat numeroase lucrari, dar se pare ca a fost destul de generos pentru a dona sute de tablouri electricianului sau. 271 de lucrari semnate Picasso au fost prezentate in timpul unui proces in care se disputa originalitatea tablourilor.



Inca nu se stie cum o asemenea colectie a ajuns in posesia unui electrician din sudul Frantei, care a lucrat pentru familia Picasso, sau de ce omul nu a spus nimic timp de zeci de ani.

"Avem multe intrebari privind aceste tablouri. Descoperim tablouri noi, necunoscute, care nu au fost catalogate", a declarat Claudia Andrieu, consul la Picasso Foundation, citata de Reuters.

Misterul a inceput in momentul in care Claude Picasso, fiul artistului si fondatorul organizatiei, a primit o scrisoare de la un barbat care pretindea ca detine lucrari originale Picasso si ar vrea sa le fie verificata autenticitatea.

Picasso l-a convins pe barbat sa aduca lucrarile la Paris pentru a le vedea, iar batranul a ajuns in capitala Frantei cu o masina in care avea un geamantan plin cu tablouri.

"Am fost surprins, m-au cuprins emotiile. Dar am fost si tulburat. Majoritatea lucrarilor nu sunt datate, ceea ce inseamna ca nu ar fi trebuit sa paraseasca studioul", a spus Picasso.

Pierre Le Guennec, electrician aflat la pensie, a declarat ca a lucrat pentru familia Picasso in anii '70 si ca sotia artistului a fost cea care i-a oferit lucrarile.

Totusi, rudele nu sunt convinse de poveste, pentru ca Picasso nu s-ar fi despartit de atat de multe lucrari, cu toate ca era recunoscut pentru cadourile spontane pe care le facea.

Andrieu a declarat ca Le Guennec si-a schimbat povestea de mai multe ori, prima data declarand ca a primit tablouri chiar de la Picasso, apoi de la sotia lui, care a murit in 1986. Le Guennec a negat ca ar fi furat lucrarile si doreste sa afle cat valoreaza acestea, pentru a le lasa mostenire copiilor.

Urmasii lui Picasso au reusit, in urma unui proces, sa pastreze tablourile pentru a fi evaluate de specialisti.

Citeste Intac News

Foto: 3oneseven.com

VIDEO: Mos Craciun cel turmentat... Aduna-ti prietenii de Sarbatori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x