Antena Căutare

Un laborator din SUA incearca sa produca artificial carne

Populatia in continua crestere a lumii (anul acesta populatia Terrei va ajunge la sapte miliarde) ridica de ceva vreme problema hranei. De aceea, un cercetator din Statele Unite s-a gandit ca este momentul sa produca artificial carne. Vladimir Mironov de la Universitatea Medicala din Carolina de Sud este unul dintre putinii cercetatori din lume care incearca sa perfectioneze aceasta tehnica, relateaza Reuters.

"Cum vrei sa fie la gust? O vrei un pic mai grasa, vrei porc, miel? Noi concepem exact ceea ce iti doresti. Putem crea textura",


Vladimir Mironov s-a gandit si la un nume pentru carnea artificiala: "Charlem", prescurtarea de la Charleston Engineered Meat.

Va fi produsa in "carnerie" (carnery, n.r.), care ar putea fi o fabrica cu bioreactoare uriase sau unele de marimea unei masini de cafea, amplasate in supermarket-uri.

Pentru a-si transpune in realitate acest vis, Vladimir Mironov are insa nevoie de finantare masiva de la guvernul american.

"Este o tehnologie radicala. Dezvoltarea unei noi tehnologii costa, in medie, un miliard de dolari. Noi nu avem nici un milion de dolari", a spus Mironov. Pentru moment, el conduce cercetarile pentru dezvoltarea tesuturilor umane artificiale, sau pentru cresterea organelor umane.

Sursa: antena3.ro

Foto: Hepta

Nastere-record: 5 copii dintr-o "lovitura"!... VIDEO! Un alpinist a supravietuit, dupa o cazatura de 300 de metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x