Antena Căutare

Un mormânt, de acum 2300 de ani, a fost deschis de arheologi. Ce au găsit în sicriul de lemn, îngropat în pământ, i-a uimit. Nu se așteptau la așa ceva!

După mai multe săpături, arheologii au făcut o descoperire importantă într-un mormânt de lângă ruinele oraşului Chengyang, centrul Chinei.  Imaginile au fost publicate pe Facebook de echipa Henan Provincial Institute.

După mai multe săpături, arheologii au făcut o descoperire importantă într-un mormânt de lângă ruinele oraşului Chengyang, centrul Chinei. Imaginile au fost publicate pe Facebook de echipa Henan Provincial Institute.

Cercetătorii au descoperit o sabie, de acum 2.300 de ani. Ce i-a uimit, însă, și mai tare a fost faptul că, pe suprafața armei, nu exista nicio urmă de coroziune, iar lama este ascuţită.

Se pare că artefactul ar aparţine anilor 475 sau 221 î.Hr., perioadă în care cele opt regiuni din dinastia Zhou au fost divizate. Sabia a fost îngropată în interiorul unui sicriu din lemn alături de proprietarul său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Horoscopul 2018 care nu minte! Previziuni detaliate pentru fiecare semn zodiacal! Zodiile care dau lovitura și care vor... Mit sau adevăr? De ce nu este bine să mergi la înmormântări, dacă ești însărcinată. Ce i se poate întâmpla bebelușului: ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x