Antena Căutare

Un roman a parcus 2.200 de kilometri pe jos, din Romania pana in Italia

Spritul de aventura, dar si un scop civic l-au ghidat pe un roman in calatoria vietii lui. Adrian Melicovici a parcurs, pe jos, 2.200 de kilometri in doua luni. Traseul? Targoviste - Roma. Ieri, dupa multe peripetii, a ajuns la destinatia finala: Columna lui Traian din capitala italiana.

2.200 de kilometri parcursi in doua lun si o multime de aventuri. Asa a dorit un roman din Targoviste sa-si faca cunoscut orasul natal in Italia. Asa ca a initiat expeditia "Speranta unui vis". Calatoria lui a inceput pe 9 ocombrie. Barbatul s-a oprit in fiecare oras din Romania ca sa filmeze si sa-si inregistreze primele impresii, apoi a trecut granitele tarii.

Romanul a fost insotit de o masina de monitorizare, care il astepta din cinci in cinci kilometri si in care se adapostea cand vremea nu-i permitea sa isi continue drumul. Vehiculul s-a stricat la granita dintre Unagria si Slovenia, iar romanul si-a continuat calatoria singur. Ieri, a ajuns teafar si nevatamat la Roma. Acolo, barbatul s-a pozat cu tricolorul in fata columnei lui Traian, punctul final al expeditiei inedite.

“Expeditia "Speranta unui vis" s-a incheiat. Atasatul Ambasadei Romaniei la Roma va face demersuri in aceasta seara, prin intermediul directiei de cultura, pentru ca maine, sa intru la primarul Romei”, a declarat Adrian Melicovici.

Astfel, spera sa schimbe inclusiv imaginea negativa pe care o au romanii in strainatate: “Sunt convins ca initiativa va contribui la unitatea dintre Romania si Italia”.

La intoarcerea in tara, romanul vrea sa scrie o carte despre calatoria sa.

Oscar Pistorius, sportivul fara picioare, a intrecut la viteza un cal arab!... Femeile au decis: Ochelarii sunt cel mai sexy accesoriu masculin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x