Antena Căutare

Un turc a început să-şi renoveze casa. A dărâmat un perete, dar a descoperit "un întreg oraş"! GALERIE FOTO

Un bărbat din Turcia s-a decis să-şi renoveze casa, ba chiar să îşi reamenajeze spaţiul casei.

Un turc a început să-şi renoveze casa. A dărâmat un perete, dar a descoperit  "un întreg oraş"! GALERIE FOTO
Om | Daily Mail

Un bărbat din Turcia s-a decis să-şi renoveze casa, în ideea de a valorifica eficient spaţiul casei. Nici prin gând nu-i trecea acestuia că, în momentul în care va dărâma un zid din beci, va avea parte de o surpriză care va întrece orice aşteptări! Un labirint s-a deschis în faţa sa, lăsându-l mut de uimire.

Totul a început când, nemulţumit de spaţiul insuficient, a vrut să spargă un perete din beci. La un moment dat, a văzut cum în spatele zidului de beton se deschide un culoar. A continuat să sape până când a curăţat zona. Atunci şi-a dat seama că peretele ascundea un labirint imens!

Labirintul a uimit până şi pe arheologi

Labirintul din adâncuri

Fără să stea prea mult pe gânduri, bărbatul a anunţat autorităţile. În scurt timp, la faţa locului a ajuns şi o echipă de cercetători care au început să studieze locul. Aceştia au datat labirintul ca având o vechime de peste 3.000 de ani

După zile întregi de analize detaliate, cercetătorii au ajuns la concluzia că labirintul este, de fapt, un imens oraş subteran despre care se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori.

Cercetătorii cred că labirintul se întinde şi mai mult în adâncurile pământului

Oraşul s-a conservat uimitor

Ulterior, s-au găsit guri de ventilaţie săpate în stâncă, zone rezidenţiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, câteva încăperi care serveau drept şcoli, magazine şi chiar biserici şi cimitire.

Scările catacombelor

Din loc în loc, anumite guri de acces erau prevăzute cu "porţi" de stâncă uriaşe, menite să ţină locul departe de cotropitori. Şi totuşi, chiar dacă invadatorii reuşeau să pătrundă în labirint, fără un plan al galeriilor, le era imposibil să mai iasă.

În prezent, labirintul a devenit itinerariu turistic şi reprezintă o atracţie pentru toţi pasionaţii de istorie sau mistere. Deocamdată, numai câteva galerii sunt accesibile, restul urmând a fi deschise în cel mai scurt timp.

Sursa: Daily Mail

Sărut mâinile, tanti Valentina! Femeia care a născut 69 de copii în 40 de ani: 16 gemeni, șapte tripleți, patru cvadrupl... Francesco Illy, cel căruia trebuie să îi mulţumim pentru espresso-ul de dimineaţă, născut în Timişoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x