Antena Căutare

Universurile paralele ar putea fi reale!

Ideea unui univers paralel multiplu a existat dintotdeauna, savanţii încercând să se găsească dovezi. Un cosmolog crede că a găsit elemente care dovedesc existenţa unui univers paralel. Acesta se presupune că se roteşte în jurul nostru încă de la începuturi

Ideea unui univers paralel multiplu a existat dintotdeauna, savanţii încercând să se găsească dovezi. Un cosmolog crede că a găsit elemente care dovedesc existenţa unui univers paralel. Acesta se presupune că se roteşte în jurul nostru încă de la începuturi.

Cercetătorul Ranga-Ram Chary, de la Institutul Californian de Tehnologie, a constatat că cel mai important este să înţelegem, mai întâi, cum Universul nostru s-a născut. Timp de sute de mii de ani după Big Bang, particulele aveau o temperatură prea ridicată şi erau prea active pentru a forma atomi, scriu cei de la Science Alert.

Momentul în care atomii au început să se formeze a avut loc cu aproximativ 300.000 de ani după Big Bang, fiind numit procesul de recombinare. Acest proces marchează şi momentul în care radiaţia cosmică de fond (CMB) a început să se răspândească prin Univers, fiind totodată şi un semnal pentru oamenii de ştiinţă, care au început să-şi construiască teoriile din acest punct.

Când Chary a luat drept reper acest moment al răspândirii radiaţiei cosmice, a lansat ideea că întocmai acest moment ar putea însemna coliziunea cu un univers paralel. Cosmologii cred că „bulele” din universuri diferite s-ar putea ciocni unele cu altele, lăsând anumite particule de-a lungul drumului.

Interpretarea semnalelor CMB este foarte dificilă, chiar şi Ranga-Ram Chary crede că există o şansă de 30% să poată depista numai un zgomot de fond şi nu un semnal cert, care să indice vecinătatea unui . Sau ar putea găsi un nor imens de praf cosmic.

Citește continuarea pe Playtech.ro.

Ziua în care te-ai născut îți hotărăște destinul!... Șosetele cu argint te scapă de mirosul neplăcut al picioarelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x