Antena Căutare

Păsările Flamingo au revenit în România. Unde s-a stabilit colonia de această dată. Spectacol inedit în țara noastră

După ce în luna martie a acestui an, păsările Flamingo au fost surprinse pe Lacul Techirghiol, privirile curioase le-au observat și în Delta Dunării.

colaj păsări flamingo surprinse în delta dunării, păsări flamingo în zbor Galerie
Păsările Flamingo au revenit în România | Antena 1

Păsările Flamingo sunt o prezență încă uluitoare în România. Deși în ultimul timp au fost zărite tot mai des, specialiștii pun acest lucru pe seama schimbărilor climatice. Exoticele înaripate aleg să vină tot mai des în România.

Citește și: Flamingo în România! Păsările au fost surprinse pe Lacul Techirghiol

Păsările Flamingo au revenit în România. Unde s-a stabilit colonia de această dată. Spectacol inedit în țara noastră

Păsările Flamingo au fost observate prima dată în România acum doi ani, în apropierea Lacului Nuntași, în apropierea Mării Negre. La începutul acestui an acestea au fost zărite pe Lacul Techirghiol, iar recent frumoasele înaripate au fost observate în Delta Dunării. După apariția enoților în Delta Dunării, acum păsările Flamingo și-au făcut acolo căminul.

Apele bogate în hrană și liniștea locului le-au atras în acel loc departe de ochii turiștilor. Exoticele păsări ”s-au instalat” pe brațul Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Citește și: Povestea românului care a cucerit mapamondul cu o fotografie: „Am primit semn divin” Ce a surprins pe cer a fascinat englezii

Potrivit unei surse sunt în jur de 50 de exemplare, iar venirea lor înseamnă cu siguranță apropierea verii.

„Se refugiază în zonele în care găsesc hrana de care au nevoie, aceasta constă din crustacee, alge sau fitoplancton, de asemenea din larve şi moluşte. Culoarea roşie a acestor păsări fiind dată de betacarotenul din crustacee, din hrana pe care o consumă”, precizează Anca Mihai, muzeograf.

Citește și: Cea mai periculoasă pasăre din lume a fost zărită în București. Creatura rar întâlnită a fost fotografiată

Aceste păsări iubesc căldura. Ele sunt originarae din America, Africa, Asia și din zonele calde ale Europei. potrivit specialiștilor, exemplarele întâlnite în Delta Dunării, cel mai probabil, au ajuns în țara noastră din bazinul Mării Mediterane, în urma schimbărilor climatice.

Citește și: Enoții și-au făcut apariția în Delta Dunării. Cum arată animalele și de ce apar atât de rar în văzul oamenilor

„Iarna a dispărut şi în România, deci are posibilitatea să rămână o perioadă destul de lungă. Asta e absolut rezultatul şi efectul schimbării climatului”, susține Szantho Janos, director grădina zoologică.

Exoticele păsări trăiesc în colonii, care pot ajunge până la câteva mii de exemplare. De asemenea, preferă apele nu foarte adânci, până la 20 de centimetri, astfel hrănindu-se cu ce găsesc în mâlul respectiv.

Citește și: A crezut că a dat de o creatură bizară când a spart un ou din cuib, dar a făcut o descoperire uluitoare. Ce era, de fapt, înăuntru

În România, păsările Flamingo pot fi admirate momentan doar în stațiile special amenajate, unde acestea s-au adaptat deja, precum grădini zoologice. Potrivit sursei menționate anterior, în lume, sunt doar șase specii distincte de păsări Flamingo.

„Noi ne-am dori inclusiv să cuibărească, să facă pui. Ar fi o bilă albă pentru biodiversitatea din Delta Dunării. Acum sunt într-o zonă de strictă protecţie”, declară Bogdan Bulete, guvernatorul Deltei Dunării.

Citește și: Cristina Ciobănașu, vacanță de neuitat în Curaçao. Mult soare, păsări flamingo și apusuri de vis. Cum s-a fotografiat actrița

În ciuda curiozității pe care o stârnește apariția acestor păsări minunate, este de preferat să se respecte îndemnul specialiștilor și să se mențină la distanță, dându-le astfel posibilitatea să se adapteze la mediul din România.

De ce spunem ”Casă de piatră” la nunți. Urarea provine dintr-un obicei bizar, pe care puțini îl știu... Creatura marină cu o antenă în frunte care i-a speriat pe cercetători. Cum arată și ce spun specialiștii despre ea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x