Antena Căutare

Vezi "Topul cumparaturilor" miliardarilor pe criza: o insula de 400 mil. $ sau trufe cu 330.000 $

Vile luxoase, cai de rasa sau diamante figureaza pe lista preferintelor marilor bogati ai planetei. Piata produselor de lux a atins in 2010 o cifra-record, de 235 mld. $.

Unii dintre bogatii planetei, precum Warren Buffett sau Bill Gates, au cerut miliardarilor din intreaga lume sa doneze macar o parte din averile lor in scopuri caritabile. Altii au preferat sa investeasca in tot felul de... capricii. Adunand la un loc aceste achizitii, ex­pertii americani au intocmit un top al celor mai extravagante si mai costisi­toare dintre acestea.

1. Roman Abramovici. Patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, este lider de clasament. Cu o avere de 11,2 mld. $, el a cumparat cu 400 mil. $ una dintre insulele Sankt-Petersburgului, ale carei constructii din secolul XVIII-lea vor fi transformate intr-un complex de muzee, galerii de arta, hoteluri, restaurante, birouri si, de­si­gur, maga­zine. Cu alte 350 mil. $, omul de afa­ceri rus si-a marit flota de iahturi cu inca doua exemplare: Luna si Eclipse.

2. Ste­ven Cohen. Pozitia secunda i-a revenit lui Ste­ven Cohen. Cunoscut colectionar de arta, el a investit pe aceasta piata 145,4 mil. $. Printre altele, a achizitiont cu 110 mil. $ renumita pictura „Flag" semnata de Jasper Johns si cu 35,4 mil. $ tabloul „Sticla de Coca-Cola", al lui Andy Warhol.

3. Mian Muhammad Mansha. Omul de afaceri pakistanez Mian Muhammad Mansha a fost plasat pe treapta a treia a topului pentru ca a cum­parat cu 95 mil. $ hotelul londonez James Hotel&Club. Astfel, fiecare camera l-a costat 5 mil. $.

4. Carlos Slim. Cel mai bogat om al lumii, magnatul mexican Carlos Slim, a dat 44 mil. $ pentru o vila situata vizavi de muzeul Metropolitan din New York. De asemenea, el a preluat cu 46,5 mil. $ cea mai mare ferma din SUA.

5. Laurence Graff. Mare iubitor de briliante, bijutie­rul britanic Laurence Graff si-a com­pletat colectia de pietre pretioase cu un briliant roz de 25 de carate, achizitionat la licitatie cu 46 mil. $. Aceasta neste­mata a fost scoasa la vanzare ultima data in urma cu 60 de ani. David Bennet, unul dintre expertii casei de licitatii Sotheby's, afirma ca briliantul isi merita pretul pentru ca este „unic in felul sau".

6. Wayne Huizenga. Businessmanul american Wayne Huizenga a devenit, contra sumei de 40 mil. $, proprietarul unui luxos club de golf din statul Georgia.

7. Josef Lau. Magnatul Josef Lau, din Hong Kong, a platit 16,7 mil. $ pe doua sculp­turi antice infatisand patru berze, pasari care in cultura chineza sunt simbolul unei vieti lungi si linistite.

8. Mohammed bin Rashid Al Mak­toum. Impatimit al curselor de cai, prin­tul mostenitor al emiratului Dubai, seicul Mohammed bin Rashid Al Mak­toum, a cheltuit la o licitatie la Londra 5,4 mil. $ pentru 25 de cai de rasa.

Mioveni: Au reclamat patinoarul la OPC pentru ca este... prea alunecos!... Houston, avem o problema! Convorbirile astronautilor, disponibile pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x