Antena Căutare

VIDEO! Studiu: Cateii beau apa intr-un mod diferit fata de pisici

Pana mai ieri, toata lumea credea ca atat cainii, cat si pisicile beau apa folosindu-si limba pe post de lingura. Insa Pedro Reins si Roman Stocker de la Universitatea MIT din Boston au descoperit ca pisicile au un mod cu totul diferit de a bea.

Cu ajutorul unor inregistrari de mare viteza, ei au aratat cum pisica isi foloseste limba pentru a "trage" coloane de apa in gura deschisa, in timp ce limba cainilor are rolul de caus (sau lingura), dar intr-un mod mai primitiv. Spre deosebire de celalalt patruped, pisica a fost descrisa ca o maestra in ale fizicii, care invinge forta gravitationala ori de cate ori bea.

Se pare insa ca nu toata lumea a fost de acord cu descoperirea celor doi cercetatori. Astfel, A.W. Crompton si Catherine Musinski de la Harvard au mers mai departe si au egalat scorul dintre cele doua animale. Prin propriile inregistrari cu raze X, ei au aflat ca si cainii beau apa folosind acelasi procedeu ca si pisicile.

VIDEO! Caine erou in SUA: s-a intors acasa pe doua picioare dupa o tornada... Descoperire majora: Laptele de magarita este mai bun pentru silueta decat laptele de vaca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x