Antena Căutare

Vinurile romanesti se bucura de un mare succes in strainatate

Chiar daca nu ati stabilit deocamdata meniul de Paste, macar la vinul care sta langa bucate merita sa va ganditi. Somelierii din toate colturile tarii s-au reunit in Capitala cu tot felul de sortimente de vinuri. Licoarea nobila din Romania i-a cucerit si pe straini. Vinul romanesc este medaliat cu aur la concursurile din tara si strainatate.

Vinul ecologic romanesc incepe sa fie tot mai apreciat pe piata bauturilor alcoolice. Este un produs sanatos, fabricat din struguri netratati cu pesticide sau cu alte substante chimice. Si nu este nici prea scump. Pretul unei sticle pleaca de la 20 de lei.

Vinurile romanesti fac furori si pe piata internationala. La cele mai importante concursuri de vinuri din lume somelierii romani se intorc cu premii importante.

Vechi de peste 10 ani, vinul este pastrat doar in butoie de stejar. Astfel se mentine peste ani gustul de cacao, piper negru si tutun dat de mucigaiul nobil. Are in palmares doua medalii de aur: una obtinuta in Hawai si una la Bucuresti. Si vinurile de Ostrov au cucerit jurilul de Bucuresti.

Licoarea a fost vedeta anului trecut, premiata cu aur in Romania. Productia romaneasca de vin obtinuta anul trecut se estimaza la aproximativ 4 milioane de hectolitri. Cele mai sofisticare soiuri de vinuri romanesti sunt prezentate la Targul International de Vinuri organizat weekendul acesta in Capitala.

Un pui de leu a devenit animalul de companie al unei familii din Australia... O camera foto purtata 10.000 de kilometri de apele oceanului a fost descoperita intacta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x