Zeci de copii din Oradea s-au întrecut într-un concurs de invenţii şi şi-au prezentat creaţiile impresionante

La vârsta la care mulţi nu se pot dezlipi de jocurile pe tablete ori smartphone-uri, sunt şi copii care preferă să îşi folosească imaginaţia într-un mod creativ. Astfel, câteva zeci de copii din Oradea s-au întrecut într-un concurs de invenţii şi şi-au prezentat creaţiile, care mai de care mai impresionante.

De la alimentatorul de mâncare pentru pisici, până la sisteme de alarmă sau personaje care salută automat atunci când simt prezenţa unui om. Toate acestea au fost prezentate de cei mici în cadrul unei gale.

Deşi nu au ajuns la vârsta adolescenţei, viitorul promite a fi unul sclipitor pentru aceşti copii. Este vorba de 30 de elevi din Oradea care şi-au prezentat invenţiile în cadrul unei gale. Unul dintre proiectele celor mici a fost un personaj care salută atunci când oamenii se apropie de el.

Trei zile au lucrat la proiect, iar costul se ridică la aprope120 de lei. În schimb, Alex la cei 11 ani ai săi, în doar o oră a reuşit să inventeze un pian ce redă patru note muzicale şi un cântecel.

Vlad, Denis şi Dominic s-au gândit să creeze ceva mai util. Un dispozitiv de alimentare cu mâncare pentru pisici.

Chiar dacă sunt abia la început de drum în acest domeniu, toţi cei mici au spus că acestea sunt doar primele lor invenţii.

Prof Rodica Ardelean - organizator proiecte Smart: E vorba de incununarea a activitatii a circa 30 de copii care frecventeaza cursurile noastre de initiere in programere si robotica. Sarbatorim munca lor, activitatea lor, entuziasmul lor in mod special. Nu-i vorba numai de acumulare de cunostinte ci de fascinatia pentru o lume digitala in care ei se misca extraordinar de dezinvolt.

Aceasta a fost cea de-a şasea ediţie a galei proiectelor smart.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri